Brzi Pregled

Ovo je nešto što smo svi čekali. Google je lansirao trenutno najnapredniji MMLU dostupan široj populaciji. Google-ov AI Gemini predstavlja značajan napredak u razvoju veštačke inteligencije, karakterisan svojim multimodalnim sposobnostima i fleksibilnom primenom u različitim platformama i zadacima. Gemini, proizvod Google DeepMind-a, projektovan je da sešava i obrađuje više vrsta informacija, uključujući tekst, kod, audio, slike i videozapise.
Cene, kao ključni element ekonomske dinamike, igraju možda i najvažniju ulogu u svim aspektima naših života. Iz godine u godinu svedočimo stalnoj promeni cena proizvoda i usluga, što može biti rezultat različitih faktora poput inflacije, promene u ponudi i tražnji, ili regulatorne intervencije. Osim ovih faktora, na koje je često nemoguće uticati, postoji jedan koji je isključiva odgovornost trgovaca. To je progresivno povećanje cena, koje predstavlja tehniku koju oni koriste, a odnosi se na povećanje cena neposredno pre početka prodajnih podsticaja.
Dok se većina kompanija koje se suoče sa problemima u poslovanju odmah rešava viškova u pokušaju da opstane na tržištu, jedna domaća kompanija uradila je nešto što je oduševilo čitavu IT zajednicu. Naime, suočeni sa gubitnom velikog klijenta, ova IT kompanija bila je prinuđena da smanji broj zaposlenih, ali ne pre nego što su pokušali da pomognu svakom od njih koliko imaju mogućnosti za to, uz otkazni rok od 6 meseci i netaknutu platu za taj period. Plus – na sve moguće načine traže nove klijente kako bi plan o otkazu postao samo ružno sećanje.
U svetu gde je tehnologija veštačke inteligencije (AI) sveprisutna, pitanje autentičnosti i verodostojnosti digitalnog sadržaja postaje sve važnije. Meta, kompanija poznata po svojim inovacijama u polju društvenih medija i tehnologije, preduzima značajne korake ka poboljšanju sigurnosti i integriteta sadržaja generisanog AI tehnologijom. Uvođenjem nevidljivih vodenih žigova, Meta cilja da se suprotstavi širenju lažnih vijesti i neovlaštenoj upotrebi slika.
Ericsson (NASDAQ: ERIC) procenjuje da će do kraja 2023. godine skoro svaka peta mobilna pretplata na svetu biti 5G pretplata s obzirom na nastavak rasta uprkos ekonomskim izazovima i geopolitičkim nemirima na nekim tržištima. Ovi podaci su objavljeni u novembarskom izdanju Ericssonovog izveštaja o mobilnosti, koji procenjuje da će u kalendarskoj 2023. biti 610 miliona novih 5G pretplata – za 63 odsto više u odnosu na 2022 – što ukupno iznosi 1,6 milijardi ili oko 100 miliona više u odnosu na ranija predviđanja.
Veštačka inteligencija (AI) ne samo da preoblikuje tradicionalne industrije, već i fundamentalno menja način na koji živimo i radimo. Kao direktor i glavni i odgovorni urednik portala WebMind, duboko sam uronjen u svet tehnologije, a u poslednje vreme posebno u domen veštačke inteligencije. Praktično iskustvo u ovom polju omogućavaju mi da sagledam i analiziram kako AI redefiniše temelje našeg društva, a naročito kako utiče na navike potrošača. Svedoci smo kako AI transformiše način na koji kupujemo, komuniciramo s brendovima i doživljavamo proizvode i usluge. Ova promena nije samo površinska; ona zadirkuje u srž našeg konzumerističkog društva, gde veštačka inteligencija postaje ne samo alat, već partner u iskustvima kupovine. Uloga AI se proteže od analitike i obrade velikih količina podataka do personalizacije korisničkog iskustva i optimizacije marketinških strategija. Ukoliko niste do sad pogledali WebMind special “Ai u biznisu”, to možete učiniti na našem portalu. Kako AI nastavlja da evoluira, ona neumitno oblikuje i usmerava potrošačke trendove i očekivanja, postavljajući novi standard u interakciji između brendova i njihovih korisnika. Kroz ovaj tekst, istražiću kako veštačka inteligencija neprestano usavršava potrošačko iskustvo, omogućavajući brendovima da stvore dublje i smislenije veze sa svojim korisnicima. Razmotriću kako AI ne samo da utiče na naše trenutne navike kupovine, već i kako oblikuje budućnost potrošačkog ponašanja u sve povezanijem i digitalizovanijem svetu.
Bitcoin je nedavno doživeo značajan skok, porastao je za 14,5% za samo sedam dana na 20-mesečni maksimum od 41.130 dolara do 4. decembra. Ovaj pokret izazvao je široko spekulisanje i analizu, posebno u kontekstu likvidacije bitkoin fjučersa u vrednosti od 100 miliona dolara. Međutim, detaljnije ispitivanje otkriva narativ koji se razlikuje od očekivanja, sa fokusom koji se pomera sa likvidacije fjučersa na aktivnosti na spot tržištu.
U uzbudljivom iskoraku ka budućnosti kreiranja originalnih ukusa, Coca-Cola je uvela revolucionarno piće sa ograničenim izdanjem pod nazivom Coca-Cola® Y3000. Ova izuzetna kreacija svedoči o posvećenosti kompanije kombinovanju ljudske inteligencije sa veštačkom inteligencijom (AI) ne bi li nagovestili kako će izgledati budućnost gaziranih pića.