Ai u Biznisu

Posle godina prilagođavanja na život tokom pandemije, mnoge navike su se promenile, poput odluke da li prisustvovati online ili ići na događaj. Veštačka inteligencija (AI) sve više preuzima ljudske poslove, algoritmički sistemi postaju sve sposobniji da obavljaju zadatke od početka do kraja, a AI se koristi i u postprodukciji, čime olakšava i ubrzava procese.
Razgovarali smo sa domaćom kompanijom OTA Sync, startap predvodnikom u tehnološkom unapređenju hotelijerstva, prvom i jednoj od najuspešnijih investicija TS Ventures Fonda, prvog Corporate Venture Capital Fonda u ovom delu Evrope osnovanog od strane Telekoma Srbija. Oni su za WebMind govorili o platformi za upravljanje hotelima, rapidnom rastu prošlogodišnjih prihoda i primeni alata veštačke inteligencije u holelskoj industriji.
Ove modne sezone Beogradska nedelja mode u fokus donosi zanimljivu temu i započinje dijalog od suštinske važnosti za budućnost kreativnosti i stvaralaštva. Kako veštačka inteligencija sve više utiče na modu i kreativne procese, pitamo se: Koje su njene granice i koja je vrednost autentičnosti u doba masovne produkcije u kojoj tehnologija počinje i da imitira čoveka?
Veštačka inteligencija i mašinsko učenje našli su primenu u domaćem bankarskom poslovanju. Određeni broj banaka aktivno koristi chatbot za pružanje osnovnih informacija klijentima, u bilo kom trenutku, što se pokazalo kao dobar poslovni potez, a ulaganjem u nove tehnogije taj sektor će povećati efikasnost i učinkovitost zaposlenih. Kakvu primenu ima veštačka inteligencija u domaćem bankarskom sistemu, pokušaćemo da Vam predočimo u nastavku teksta.
U turističkoj industriji svakim danom raste broj korisnika alata veštačke inteligencije koji najčešće pišu turističke ponude, analiziraju podatke i pružaju jedinstvena iskustva putnicima širom sveta. AI je našla primenu u gotovo svim oblastima, čak i tamo gde niste očekivali. Mogućnosti koje pruža veštačka inteligencija su nemerljive, a uz malo kreativnosti radićete mnogo brže i efikasnije.
All articles loaded
No more articles to load