Odgovorne inovacije

Booking.com je od male holandske start-up kompanije izrastao u jednu od vodećih svetskih digitalnih kompanija u oblasti putovanja. Konstantnim ulagenjem u razvoj tehnologije koja putovanje čini jednostavnijim, kompanija povezuje milione putnika sa nezaboravnim iskustvima i širokim izborom smeštaja, od privatnih apartmana do hotela. Danas je dostupan na 43 jezika i sa preko 28 miliona registrovanih smeštajnih jedinica.
Kompanija LG Electronics premijerno je predstavila javnosti svoja najnovija tehnološka rešenja u oblasti kućnih uređaja i kućne zabave. Zahvaljujući naprednijim tehnologijama i revolucionarnom dizajnu, novi uređaji snažnih performansi pružaju korisnicima neuporedivo bolje iskustvo, čineći njihov svakodnevni život neuporedivo lakšim i lepšim.
Sa zadovoljstvom najavljujemo da će srpska delegacija, predvođena Komorom italijansko-srpskih privrednika, uzeti učešće na prestižnom festivalu digitalnih inovacija - We Make Future (WMF), koji će se održati od 13. do 15. juna 2024. u BolognaFiere, Bolonja, Italija. Ovo nije samo prilika da se predstavimo već treću godinu zaredom na ovom događaju, već i da pokažemo svetu koliko je srpska startup scena vitalna i konkurentna.
Kenija je uspela da digitalizuje 80 odsto dnevnih transakcija, i iskoristi preko 90 procenata obnovljivih izvora energije, čime ova istočno-afrička zemlja postavlja novi standard na tom kontinentu. Razgovarali smo sa savetnikom u Vladi Kenije Brianom Mutembei, koji je istakao da se njihova vlada trudi da balansira tehnološki napredak sa održivošću, što uspešno podstiče rast startap preduzeća i istraživanja na polju veštačke inteligencije.
Natalija Kostić iz kompanije „NTS International“ govorila je za WebMind o odgovornom poslovanju kompanije koja je prisutna na tržištu transporta i logistike od 2006. godine u Sloveniji, zatim i u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Albaniji, kao i u zemljama Evropske unije. Kostić je mišljenja da je odgovorno poslovanje i kreiranje inovacija u industriji transporta i logistike od izuzetne važnosti, a da digitalizacija i uvođenje ekoloških standarda doprinosi smanjenju zagađenja i razvitku društvene odgovornosti.
All articles loaded
No more articles to load