Karijera u IT

Pogledajte više

Vukan Simić pripada novoj generaciji preduzetnika, a njegova platforma FishingBooker, koja povezuje zaljubljenike u pecanje sa profesionalnim vodičima, trenutno pokriva blizu 4.000 svetskih destinacija, ima 150 zaposlenih i na godišnjem nivou uspostavi 200.000 rezervacija. Vukan je nedavno osvojio prestižnu nagradu EY Preduzetnik godine u Srbiji, a za WebMind je govorio o značaju ulaganja u platformu i online biznis.
Žale se muškarci da ih malo nervira kada o ženama za žene govore žene. OK. Probaćemo onda nešto drugačije. U ovom martovskom broju magazina BIZLife, koji je tradicionalno posvećen upravo ženama, o nama će govoriti – trojica muškaraca. Svaki iz svog ugla daće nam svoju viziju položaja žena u današnjem društvu i poslovnom svetu. Borislav Despotović, glavni i odgovorni urednik magazina BIZLife, govoriće o damama u biznisu, Lazar Jovanović, direktor portala WebMind, analiziraće ulogu žena u IT sektoru, a Đorđe Odavić, urednik portala Održime, objasniće nam zašto baš žene „vladaju” ESG sektorom.
Uprkos činjenici da je IT industrija najpoželjnija oblast, u Srbiji čak 44 odsto inženjera planira da se preorijentiše na razvoj veštačke inteligencije. Zbog rapidnih promena na tržištu rada, gotovo polovina kompanija prijavljuje velike probleme u pronalaženju adekvatnog kadra. Na panel diskusiji „Hrabri novi talenat”, predstavljen je brend Grafton koji je deo Gi Group Holding-a, jednog od globalnih lidera u kreiranju HR rešenja i usluga. Grafton će pomoći kompanijama u pronalasku adekvatnih kadrovskih rešenja.
Na nedavnoj konferenciji ,,Ženama je mesto u biznisu” održanoj u hotelu Moskva u organizaciji tri portala – WebMind, BizLife i OdržiMe, liderke iz biznisa, tehnologija i IT sektora objasnile su na koji način će žene oblikovati dalji napredak inovativnog sektora u našoj zemlji. One su govorile o karakteristikama koje poseduje supermoćna žena, a otkrile su i probleme sa kojima su se susretale tokom svog razvojnog puta. Sagovornice WebMind-a su bile superžene Jelena Bratić iz Microsofta, Jasminka Marošević iz CodersLab-a i Nataša Marković iz Galeb Group-e.
Tribina portala WebMind pod nazivom „Ženama je mesto u tehnologiji i IT-u“ okupila je liderke koje su razbile stigmu o neprikosnovenoj ulozi muškarca u tim industrijama. Da žene na liderskim pozicijama zaslužuju dodatno poštovanje, poruka je panela kojim je moderirao direktor i glavni urednik portala WebMind Lazar Jovanović, i u kom je razgovarao sa „superženama“, Jelenom Bratić iz Microsoft-a, Jasminkom Marošević iz CodersLab-a i Natašom Marković iz Galeb Group-e.
Učitano sve