Najbolji AI programi za editovanje fotografija u 2024.godini

Editovanje fotografija postalo je nezaobilazan deo digitalne kreativnosti, a izbor pravog alata može značajno unaprediti kvalitet i estetski dojam vaših slika, a gotovo je nezamislivo danas postavljati fotografije bez barem manjih izmena, bilo da se radi o ekspoziciji, bojama ili retuširanju. Predstavljamo vam pet najboljih programa za editovanje fotografija po našem izboru koji se izdvajaju po funkcijama, performansama i vrednosti za korisnike.

Vreme Čitanja: 2 min

editivanje-fotografija-1540-fi

Ilustracija: DALL-E3

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop ostaje lider u oblasti profesionalnog editovanja fotografija. Njegove slojevite mogućnosti, maske, napredni alati za retuširanje i impresivan skup funkcija čine ga prvim izborom za mnoge profesionalce. Najnovija verzija donosi AI funkcije poput zamene neba i neuralnih filtera, omogućavajući brze i impresivne rezultate. Bez obzira na složenost projekta, Photoshop nudi sve potrebne alate za realizaciju vaše kreativne vizije.

Capture One Pro

Capture One Pro je posebno omiljen među studijskim fotografima zahvaljujući vrhunskim alatima za tethering i sirove konverzije. Program nudi precizne lokalne prilagodbe i podržava veliki broj kamera, što ga čini idealnim za visokokvalitetnu produkciju fotografija. Iako je skuplji od drugih opcija, njegova superiorna performansa opravdava ulaganje za profesionalne fotografe.

Affinity Photo

Affinity Photo predstavlja izuzetnu alternativu Photoshopu, posebno zbog činjenice da nema pretplate. Nudi širok spektar naprednih alata po povoljnoj ceni, čineći ga pristupačnim za profesionalce i entuzijaste. Najnovije ažuriranje donosi niz korisnih alata koji dodatno unapređuju njegovu funkcionalnost. Korisnički interfejs je intuitivan i prilagodljiv, što omogućava lakšu i efikasniju obradu fotografija.

Luminar AI

Luminar AI se izdvaja po korišćenju veštačke inteligencije za brzo i efektno editovanje fotografija. Idealno je za korisnike koji žele postići profesionalne rezultate bez potrebe za detaljnim podešavanjem. Interfejs je jednostavan i pristupačan, a AI alati omogućavaju impresivne izmene uz minimalan napor. Ovo je savršen alat za one koji žele ubrzati proces editovanja i postići vrhunske rezultate.

ACDSee Photo Studio Ultimate

ACDSee Photo Studio Ultimate je moćan alat za korisnike Windows sistema, nudeći funkcije slične Photoshopu, uključujući RAW obradu i napredno upravljanje datotekama. Najnovija verzija donosi AI alate za brzo i efikasno editovanje fotografija, čineći ga odličnim izborom za sveobuhvatno upravljanje i obradu fotografija. Njegove mogućnosti prilagodbe i optimizacije su na visokom nivou, što ga čini atraktivnim za profesionalce i hobiste.

Zašto se odlučiti za editovanje fotografija?

Editovanje fotografija postalo je nezaobilazan deo digitalne kreativnosti, omogućavajući svakome da svoje slike podigne na viši nivo. Uz pravi softver, svaki ozbiljan fotograf može oživeti svoje radove, bilo kroz podešavanje boja, fokusiranje na glavni predmet, ili dramatične crno-bele konverzije. Ovaj vodič predstavlja najbolje programe za editovanje fotografija, od besplatnih alata do vodećih programa poput Photoshopa, koje preporučuju stručnjaci.

Prijavi se na novosti.