Kompanija Moonstruck: Tim stručnjaka koji rešava konkretne probleme pomoću Web3 tehnologije

Suosnivač kompanije Moonstruck koja razvija inovativna rešenja za Web3 sektor, Nemanja Petrović, govorio je za WebMind o budućnosti ove tehnologije i njenom potencijalu da transformiše različite sektore. Petrović je optimističan u pogledu uklanjanja posrednika i upravljanja kompleksnim procesima pomoću Web3, dok Moonstruck, prema njegovim rečima, nastavlja da radi na novim protokolima i projektima. Takođe, on smatra da konferencija ETH Belgrade predstavlja ključnu priliku za povezivanje domaće Web3 zajednice sa međunarodnim partnerima.

Vreme Čitanja: 2 min

nemanja-petrovic-1491-fi

Izvor: WebMind

Gde vidiš Web3 za pet godina?

Vidim ga u svakom sektoru. On će biti u pozadini ali će raditi veliki deo posla koji će mnogima olakšati posao i život, zato što pruža mogućnost uklanjanja posrednika, i upravljanje procesima koji nekada nisu bili upravljivi, pošto postoji mnogo učesnika, a posao je kompleksan. Kripto je mali deo toga, a decentralizovane finasija i tokenizacija stvarnih vrednosti u realnom svetu, nekretninama, investiranju.. je nešto što će da pogura i kripto i Web3.

Gde vidiš Moonstruck u budučnosti?

Bavićemo se lepim stvarima kao i do sada. Upoznaćemo se sa novim tehnologijama i  predstavićemo neke nove ljude. Ne vidim našu kompaniju kao giganta koji će doživeti neverovatnu ekspanziju, pošto to nije nešto što nam prija. Volimo da radimo sa prijateljima, ljudi sa kojima sarađujemo su nam dragi i sa njima provodimo mnogo vremena. Ne zamišljam Moonstruck kao veliku korporaciju već kao tim stručnjaka koji rešava konkretne probleme.

Na kom projektu radite trenutno?

Trenutno radimo na novom protokolu na bitcoinu, i to je jako interesantna stvar pošto ta digitalna valuta doživljava rast i nova je tehnologija. Nama je izazov da pokrenemo saradnju na tom projektu I nadam se da ćemo nastaviti da razvijamo i druge aplikacije na tom polju.

Koji projekat je ostavio najači utisak na kompaniju?

Znamiljiva je bila integracija socijalnih tokena zato što je u pitanju Twitter. Tu smo kombinovali Web3 tehnologiju i AI, u šta smo inkorporirali i ChtGPT.

Koliko je značajana konferencija ETH Belgrade za domaću Web3 zajednicu?

ETH Belgrade je prilika da se na jednom mestu sretne ceo Web3 ekosistem, i idealno mesto da pozovemo goste iz inostranstva i predstavimo im Beograd i kompanije sa kojima imamo saradnju.

Reč o Moonstruck-u

Jasno je da Web3 tehnologije nose ogroman potencijal za transformaciju različitih sektora. Petrović veruje da će Web3 postati neizostavan deo svakodnevnog poslovanja, omogućavajući efikasnije upravljanje procesima i eliminaciju posrednika. Iako Moonstruck ne teži velikoj ekspanziji, fokusiraju se na kvalitetne projekte i saradnju sa dragim partnerima.

Njihov rad na novim Bitcoin protokolima i integracija socijalnih tokena sa Twitterom naglašavaju inovativnost i prilagodljivost tima. Konferencija ETH Belgrade dodatno ističe važnost globalne saradnje i promocije domaće Web3 zajednice. Moonstruck nastavlja da doprinosi razvoju Web3 sektora, balansirajući između novih tehnologija i bliskih partnerskih

Profesor književnosti zagubljen u odajama ekonomskog, tech i IT novinarstva.

Prijavi se na novosti.