HTEC akvizirao kompaniju SYRMIA, jačajući svoj tim u Srbiji i BiH i kapacitete u oblasti veštačke inteligencije, mašinskog učenja i embedded softverskog inženjerstva  

HTEC, kompanija za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda, osnovana u Beogradu, sa sadašnjim sedištem u San Francisku, akvizirala je kompaniju SYRMIA iz Beograda. Ovom akvizicijom HTEC proširuje svoj tim u Srbiji i Bosni i Hercegovini i kapacitete u oblasti veštačke inteligencije, mašinskog učenja i embedded softverskog inženjerstva, stvarajući dodatnu vrednost i nove mogućnosti za klijente i zaposlene obe kompanije.

Vreme Čitanja: 2 min

htec-syrmia-999-fi

Na fotografiji: Darko Todorović (potpredsednik za inženjering, HTEC), Miroslav Virijević (finansijski direktor, HTEC), Đorđe Simić (direktor operacija, SYRMIA), Katarina Urošević (šef kabineta, HTEC) i Petar Jovanović (tehnički direktor, SYRMIA) / Foto: HTEC/Bojan Stanojević 

Timu HTEC-a pridružiće se 250 vrhunskih inženjera, sa iskustvom u različitim oblastima, sa fokusom na embedded softvere, mašinsko učenje i razvijanje naprednih tehnologija u automobilskoj industriji i multimediji.   

HTEC je osnovan 2008. godine, kao startap, u tehnološkom inkubatoru Univerziteta u Beogradu. Danas HTEC privlači najveće inženjerske talente širom Jugoistočne Evrope, i prisutan je na 23 lokacije širom sveta. Razvojni centri nalaze se u našem regionu – u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Subotici, Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Mostaru, Segedinu, Budimpešti, Temišvaru, Bukureštu… Sedište kompanije je u Silicijumskoj dolini, u SAD, a poslovna predstavništva i timovi koji se bave dizajnom digitalnih proizvoda su u Londonu, Njujorku, Amsterdamu, Stokholmu, Geteborgu i Mineapolisu. HTEC sarađuje sa nekim od najinovativnijih i najuspešnijih kompanija na svetu i pruža im najsloženija inženjerska rešenja i razvoj digitalnih proizvoda, od strategije i konceptualizacije, do finalnog rešenja.  

SYRMIA je osnovana u Novom Sadu, 2018. godine, a razvojne centre ima u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Banja Luci. Poseduje visok stepen ekspertize u domenu mašinskog učenja i razvoja embedded softvera, sa fokusom na primene u različitim oblastima i industrijama. 

image-1

Veoma smo zadovoljni što smo ovim strateškim partnerstvom udružili snage sa HTEC-om. Ova akvizicija predstavlja značajan korak na našem razvojnom putu, jača našu ekspertizu i osnažuje nas da razvijamo još inovativnija i tehnološki naprednija rešenja za svoje klijente. Saradnja naše dve kompanije nosi ogroman potencijal, kako za naše klijente, tako i za zaposlene. Ostajemo verni svojim osnovnim vrednostima i sa velikim entuzijazmom pravimo zajedničke planove za budućnost. Sa nestrpljenjem očekujem predstojeći dinamičan period koji ova transformacija donosi i uspehe koji će proisteći iz ove saradnje

rekao je Đorđe Simić, direktor operacija kompanije SYRMIA

Globalni uspeh HTEC i SYRMIA

Globalni uspeh obe kompanije rezultat je njihove sposobnosti da privuku izuzetne talente i profesionalce, kao i da obezbede vrhunske usluge svojim klijentima, od startapa do Fortune 500 kompanija. HTEC i SYRMIA dele istu viziju – žele da postanu najbolja platforma za profesionalno napredovanje i razvoj karijera svojih zaposlenih.  

image-1

Radujem se što je SYRMIA postala integralni deo HTEC tima. Ovo partnerstvo je deo šire strategije ekspanzije i ulaganja u jačanje kapaciteta u veštačkoj inteligenciji i mašinskom učenju. Zajednički ćemo širiti kapacitete u osnovnim inženjerskim tehnologijama kao što su razvoj embedded softvera i mašinsko učenje. Ovo će nam omogućiti da klijentima isporučujemo još naprednija rešenja, posebno u multimediji i automobilskoj industriji. Kao tim ostajemo posvećeni tome da, sa jedne strane, obezbedimo uslove za profesionalni razvoj vrhunskih talenata koje zapošljavamo širom sveta, a sa druge, da našim klijentima i dalje omogućavamo da, koristeći najnovije tehnologije, brzo inoviraju svoje poslovanje u veoma dinamičnom okruženju

izjavio je Aleksandar Čabrilo, suosnivač i generalni direktor kompanije HTEC

HTEC i SYRMIA bave se razvojem sofisticiranih digitalnih proizvoda i pružaju usluge razvoja hardvera i softvera najpoznatijim svetskim high-tech kompanijama, perspektivnim startapima i globalnim preduzećima u najrazličitijim industrijama i delovima sveta, rešavajući neke od najtežih inženjerskim problema i kreirajući digitalne proizvode sledeće generacije.   

Po čemu su poznate kompanije HTEC i SYRMIA

HTEC je globalna kompanija koja pruža usluge konsaltinga, softverskog inženjerstva i razvoja digitalnih proizvoda najuspešnijim svetskim tehnološkim kompanijama, startapima i korporacijama sa Fortune 500 liste. Osnovana u Beogradu, sa sedištem u San Francisku, lokalnim predstavništvima u SAD, UK i Zapadnoj Evropi i brojnim tehnološko-razvojnim centrima širom Jugoistočne Evrope, HTEC se pozicionira kao snažan strateški partner koji svojim klijentima pomaže u transformaciji poslovanja kroz razvoj naprednih tehnologija, digitalnih proizvoda i platformi u zdravstvu, trgovini i prodaji, prevozu i logistici, finansijama, medijima, nauci i inženjerstvu.    

SYRMIA je kompanija koja pruža usluge u oblasti sistemskog i embedded programiranja. Projektni portfolio obuhvata saradnju sa raznovrsnim klijentima – od velikih korporacija do startapa iz Silicijumske doline. Njihov fokus je sistemski softver u različitim poljima: automobilskoj industriji, programskim prevodiocima i alatima, platformama za mašinsko učenje i grafičkim karticama. SYRMIA priču razvija oko 250 inženjera, koji rame uz rame sa inostranim kolegama i klijentima, pomeraju tehnološke granice.     

Prijavi se na novosti.