ENG

LinkedIn ima novog AI chatbota za tražioce posla

Podignite nivo vaše potrage za poslom uz LinkedIn-ovog novog AI asistenta. LinkedIn uvodi nove funkcije upravljane veštačkom inteligencijom sa ciljem da tražiocima posla pruži prednost u njihovoj potrazi za novim prilikama. Alati, pokretani tehnologijom generativne AI kompanije OpenAI, pružaju prilagođene savete kako bi korisnicima pomogli da se pozicioniraju kao snažni kandidati.

Vreme Čitanja: < 1 min

linkedin-posao-998-fi

Ilustracija: DALL-E3

Nove funkcije uključuju AI chatbota označenog emoji simbolom sjajne zvezdice na listingu poslova. Premium korisnici mogu kliknuti na emoji kako bi otvorili prozor za čet i postavili pitanja o ulozi, kulturi kompanije, beneficijama i još mnogo toga. Chatbot pruža odgovore u obliku spiskova tačaka, koristeći informacije iz LinkedIn-ove riznice podataka o kompanijama i industriji.

AI asistent nudi savete

Pored specifičnih upita o poslu, AI asistent može takođe ponuditi savete o karijeri na osnovu sadržaja deljenog u LinkedIn feedu korisnika. Cilj je pružiti personalizovane smernice dok korisnici navigaju kroz često dug i kompleksan savremeni proces prijave za posao.

Kako je Rohan Rajiv iz LinkedIn-a objasnio za Wired, traženje posla može se činiti kao da je potrebno preći preko visokog zida samo da bi se videlo da li biste bili dobar kandidat za određenu ulogu. “Zaista se nadate da možete dosegnuti do druge strane zida i saznati: Kakve su moje šanse ovde? Kako je raditi tamo?” Nove AI funkcije imaju za cilj da kandidatima pruže nešto od te unutrašnje informacije.

Ažuriranja dolaze nakon niza implementacija AI na LinkedIn-u tokom prošle godine, uključujući automatizovane rezimee profila, AI generisane opise poslova za poslodavce i personalizovana iskustva coachinga. Ona dolaze i u periodu ekonomske neizvesnosti i otpuštanja širom tehnološke industrije.

Čak i u zdravom tržištu rada, proces zapošljavanja danas često uključuje više prepreka kroz koje kandidati moraju proći, uključujući složene sisteme prijava, višestruke intervjue i testove. Najnovije AI ponude LinkedIn-a pokušavaju izjednačiti uslove igre tako što će tražiocima posla pružiti uvide i savete prilagođene njihovoj pozadini i ciljevima.

Dok matična kompanija LinkedIn-a, Microsoft, nastavlja da integriše AI u svoj paket alata za produktivnost, profesionalna mrežna platforma duplira ulaganje u veštačku inteligenciju.

IZBOR UREDNIKA

Prijavi se na novosti.