Discord i Google najavljuju velike promene: Masovna otpuštanja u tehnološkoj industriji se nastavljaju

U najnovijim vestima iz tehnološke industrije, dve dominantne kompanije, Discord i Google, suočavaju se sa značajnim promenama u svom radnom kadru. Discord, popularna platforma za komunikaciju, najavila je otpuštanje 17% svojih zaposlenih, što znači da oko 170 radnika napušta kompaniju. Ova odluka, objašnjena kao napor za "pojačanje fokusa i unapređenje načina rada", dolazi u trenutku kada Discord nastoji da poboljša svoju agilnost i efikasnost.

Vreme Čitanja: < 1 min

google-discord-otpustanja-956-fi

Ilustracija: DALL-E3

Discord otpušta 17% zaposlenih, dok Google smanjuje broj radnih mesta u ključnim divizijama

U objavi na The Verge sajtu gde je prenet mail CEO Discord Jason Citron navodi se sledeće:

“Naša kompanija se značajno promenila i porasla poslednjih godina. Trebali bismo biti veoma ponosni na ono što smo zajedno postigli, služeći milionima ljudi koji svakodnevno koriste Discord da provode vreme sa svojim prijateljima.

Istovremeno, moramo se suočiti sa nekim teškim istinama. Brzo smo rasli i još brže širili našu radnu snagu, povećavajući je za 5 puta od 2020. godine. Kao rezultat toga, preuzeli smo više projekata i postali manje efikasni u našem radu.

Danas smo sve jasniji u potrebi da oštrimo naš fokus i poboljšamo način na koji radimo zajedno kako bismo doneli više agilnosti našoj organizaciji. To je u velikoj meri dovelo do odluke da smanjimo veličinu naše radne snage. Iako je teško, uveren sam da će nas ovo staviti u najbolji položaj da nastavimo da gradimo jaku i profitabilnu kompaniju koja donosi neverovatne proizvode našim korisnicima i podržava našu misiju godinama koje dolaze.”

Ceo tekst poruke možete pročitati na njihovom sajtu.

Sa druge strane, Google, globalni tehnološki gigant, takođe smanjuje broj zaposlenih. Prema izjavama portparola kompanije, otpušteno je oko hiljadu radnika, utičući na različite divizije uključujući Google Hardware, osnovne inženjerske timove i timove Google Assistant. Ovi potezi su deo šireg trenda u tehnološkoj industriji, gde kompanije redefinišu svoje poslovanje u cilju boljeg pozicioniranja u konkurentnom tržištu.

Ova serija otpuštanja ukazuje na promene u poslovnim strategijama i prilagođavanje novim tržišnim uslovima, dok kompanije teže ka većoj efikasnosti i profitabilnosti. Ove promene dolaze u trenutku kada se tehnološka industrija suočava s izazovima kao što su finansijska ograničenja i potreba za inovacijama, uzimajući u obzir brzo evoluirajuće tehnološko okruženje.

Prijavi se na novosti.