Srpski startap Lupa Technology dobija podršku za globalnu ekspanziju

Lupa Technology pruža platformu koja omogućava građevinskim kompanijama da prikupljaju, upravljaju i analiziraju podatke, čime se povećava efikasnost i smanjuju troškovi. Platforma kompanije se već pokazala uspešnom, što potvrđuje rastuća baza klijenata koja uključuje i velike igrače u industriji.

Vreme Čitanja: < 1 min

lupa-startap-1696-fi

Ilustracija: DALL-E3

Lupa osigurala novu investiciju

Lupa Technology, kompanija sa srpskim korenima, osigurala je novu investiciju kako bi proširila svoje prisustvo na globalnom nivou u oblasti upravljanja podacima u građevinskoj industriji. Ovu investicionu rundu predvodio je Eleven Ventures, istaknuta rizična kapital firma za ranu fazu razvoja u Jugoistočnoj Evropi.

Osnivači Lupa Technology ističu da je ova investicija ključna za dalji razvoj i ekspanziju kompanije. Sredstva će biti iskorišćena za skaliranje operacija, ulazak na nova tržišta i dalji razvoj inovativnih rešenja koja kompanija nudi. Pored toga, planira se i dodatno jačanje tehničkih kapaciteta kako bi se zadovoljili sve veći zahtevi klijenata.

„Ova investicija predstavlja prekretnicu za Lupa Technology i omogućava nam da ostvarimo naše ambiciozne planove za globalnu ekspanziju,“ izjavio je jedan od osnivača kompanije. „S obzirom na sve veću potrebu za efikasnim upravljanjem podacima u građevinskoj industriji, verujemo da smo u pravom trenutku na pravom mestu”,objavio je portal The Recursive.

Eleven Ventures, kao lider investicione runde, prepoznaje potencijal Lupa Technology i veruje u njihov dalji uspeh. „Upravljanje podacima postaje sve važnije u svim sektorima, a Lupa Technology je pokazala da ima znanje i tehnologiju da predvodi promene u građevinskoj industriji,“ izjavio je predstavnik Eleven Venturesa.

Ova investicija će takođe omogućiti Lupa Technology da nastavi sa razvojem novih funkcionalnosti na svojoj platformi, dodatno poboljšavajući iskustvo korisnika i pružajući još veću vrednost klijentima. Kroz inovacije i strateška partnerstva, Lupa Technology teži da postane vodeći globalni igrač u upravljanju podacima u građevinarstvu.

Ovaj korak napred za Lupa Technology nije samo značajan za kompaniju, već i za celokupnu srpsku tehnološku scenu, koja nastavlja da se dokazuje kao izvor inovacija i visokotehnoloških rešenja na globalnom nivou.

Prijavi se na novosti.