Top 10 aplikacija za lične finansije u 2023. za iPhone i Android

U doba digitalnog bankarstva i investiranja, upravljanje ličnim finansijama postalo je pristupačnije i efikasnije nego ikada. Sa mnoštvom aplikacija dostupnih kako za korisnike iPhone-a, tako i za Android, praćenje vaših finansija, budžetiranje i investiranje mogu se obavljati na dohvat ruke. Ovaj članak istražuje najbolje aplikacije za lične finansije 2023. godine, od kojih svaka nudi jedinstvene funkcije prilagođene vašim finansijskim potrebama.

Vreme Čitanja: 2 min

top-10-fin-app-942-fi

Ilustracija: DALL-E3

1.     YNAB (You Need a Budget)

YNAB se ističe svojim sistemom budžetiranja pomoću koverata, zahtevajući da se svaki dolar dodeli određenoj kategoriji. Pomaže vam da preuzmete kontrolu nad finansijama alatima za praćenje prihoda, troškova i štednje, te nudi tutorijale za razumevanje nijansi budžetiranja.

Tip: Premium

Cena: $11.99 mesečno ili $84 godišnje

YNAB koristi sistem budžetiranja i nudi obuku za upravljanje finansijama.

2.     BusyKid

Dizajniran za obrazovanje dece o budžetiranju i upravljanju novcem, BusyKid sadrži tabele sa zadacima, podešavanja za džeparac i BusyKid Visa Kids Debit karticu za jednostavne transakcije. To je idealan alat za roditelje da edukuju svoju decu o finansijskoj odgovornosti.

Tip: Premium

Cena: $3.99 mesečno ili $38.99 godišnje

Ova aplikacija je namenjena obrazovanju dece o finansijama.

3.     Copilot

Copilot pruža uvide u navike trošenja novca povezujući se sa vašim bankovnim i kreditnim karticama, nudeći sveobuhvatan pregled vaših finansija. To je svestran alat za bolje finansijsko odlučivanje.

Tip: Premium

Cena: $9.99 mesečno

Copilot nudi uvide u potrošačke navike korisnika.

4.     Empower Personal Dashboard

Empower Personal Dashboard nudi besplatan, sveobuhvatan pregled vašeg finansijskog statusa. Uključuje prikaz stanja za penziju i analitiku o naknadama za investicije, čineći ga snažnim alatom za upravljanje finansijama.

Tip: Besplatno

Empower pruža sveobuhvatan pregled finansijske situacije.

5.     EveryDollar

Bazirana na principima Dave Ramsey-eve Univerziteta Finansijskog Mira, EveryDollar vam pomaže da kreirate efikasne budžete. Besplatna verzija dolazi sa reklamama, ali plaćena pretplata nudi više funkcija poput uklanjanja reklama i prilagođavanja kategorija.

Tip: Besplatno sa opcijom premium

Cena Premium: $129.99 godišnje

Baziran na principima Dave Ramsey-a, EveryDollar je aplikacija za budžetiranje.

6.     Goodbudget

Fokusiran na sistem budžetiranja pomoću koverata, Goodbudget je korisnički prijateljski i idealan za praćenje troškova. Iako možda nije tako sveobuhvatan kao druge aplikacije, njegova jednostavnost je značajna prednost.

Tip: Besplatno sa opcijom premium

Cena Premium: $7 mesečno ili $60 godišnje

Ova aplikacija koristi sistem koverata za budžetiranje.

7.     Honeydue

Honeydue je dizajniran za parove, nudeći funkcije za praćenje troškova, kreiranje budžeta i olakšavanje transparentnih finansijskih razgovora između partnera.

Tip: Besplatno

Honeydue je dizajniran za parove za upravljanje zajedničkim finansijama.

8.     Monarch

Monarch koristi budžetiranje bazirano na nuli za pojedince i parove. Nudi prilagodljive alate i funkciju saradnje, korisnu za deljenje sadržaja sa partnerom ili finansijskim savetnikom.

Tip: Premium

Cena: $9.99 mesečno ili $89.99 godišnje

Monarch nudi zero-based budžetiranje i alate za saradnju.

9.     PocketGuard

PocketGuard se ističe svojim sigurnosnim funkcijama, štiteći vaše informacije u slučaju gubitka telefona. Takođe predviđa buduće prihode i rashode na osnovu prethodne potrošnje.

Tip: Besplatno sa opcijom premium

Cena Premium: $7.99 mesečno ili $79.99 godišnje

PocketGuard se ističe sigurnosnim funkcijama i predviđanjem budućih troškova.

10.  Mint

Mint je poznat po svojem korisnički prijateljskom interfejsu i sveobuhvatnim funkcijama kao što su automatska kategorizacija transakcija, personalizovani budžeti i praćenje kreditnog skora. Uprkos nekim nedostacima, kao što su povremeni problemi sa prijavljivanjem, ostaje vrhunski izbor za upravljanje finansijama.

Tip: Besplatno

Mint je popularna aplikacija za upravljanje finansijama sa alatima za praćenje potrošnje i kreditnih ocena.

Svaka od ovih aplikacija nudi jedinstvene funkcije koje pomažu u efikasnom upravljanju vašim finansijama. Bilo da želite da budžetirate, štedite, investirate ili jednostavno bolje shvatite svoju finansijsku situaciju, ove aplikacije nude niz rešenja koja će odgovarati vašim potrebama.

Prijavi se na novosti.