Binance berza odobrila Shiba Inu kao zalog

Binance daje zeleno svetlo kriptovalutama koja sada mogu služiti kao zalog za određene vrste zajmova na ovoj platformi. Jedno od tih novih kolateralnih sredstava je Shiba Inu, alternativa Doge-u bazirana na Ethereumu i često nazivana "ubicom Dogecoina" od strane strastvenih članova zajednice.

Vreme Čitanja: 2 min

Shiba inu zalog

Ilustracija: Lenka T.

U zvaničnom saopštenju objavljenom 4. avgusta, Binance berza je objavila uključivanje 22 sredstava za zajmove i kolaterale u Flexible i VIP Loan usluge. Drugim rečima, korisnici zainteresovani za Flexible i VIP zajmove sada mogu pozajmiti ili koristiti dodate kriptovalute kao zalog, što dovodi do raznovrsnijeg i fleksibilnijeg DeFi prostora.

Novi coini koje sada možete koristiti kao zalog na Binance-u su Shiba Inu (SHIB), Compound (COMP), IOTA, iExec (RLC), Holo (HOT), Enjin Coin (ENJ), Theta (THETA) i IOST. Međutim, ovo proširenje dostupnih kolaterala odnosi se samo na Flexible zajmove. Za one koji koriste VIP Loan uslugu Binance-a, ovaj pružalac usluga dodao je šest novih coina na listu resursa koji se mogu pozajmiti na Binance platformi.

Iako svi ovi novi coini igraju značajnu ulogu u ekosistemu, odluka Binance platforme da prihvati Shiba Inu kao kolateral predstavlja veliki korak za kripto zajednicu, posebno za zajednicu Shiba Inu. Ako kripto gigant poput Binance berze odobrava ovu kriptovalutu kao zalog, to samo pokazuje da su stručnjaci uvideli njen potencijal.

Shiba Inu

Foto ilustracija: Freepik

Da li se SHIB oporavlja?

Čim je vest o uključivanju Shiba Inu kao kolaterala objavljena, cena SHIB coina je gotovo odmah skočila. Istog dana, vrednost SHIB-a dostigla je 0,000008768 dolara (prema grafikonima CoinMarketCap-a).

To je bila samo prva pobeda za Shiba Inu. Cena je potom munjevito porasla na neverovatnih 0,00001036 dolara po coinu za manje od jednog dana, a nije bila tako visoka još od početka maja. Međutim, iako je tržište dobro reagovalo i omogućilo SHIB-u da stekne neki zamah, najnoviji grafikoni pokazuju da je nagli porast cene bio kratkotrajan.

Shiba Inu grafikon

Source: CoinMarketCap

naravno, trgovački obim se povećao u poslednjih nekoliko dana, što ukazuje na potencijalno bolje dane koji dolaze za Shiba Inu. Međutim, još je rano za bilo kakve spekulacije; za sada, najbolje bi bilo pažljivo pratiti grafikone ako vas zanimaju kretanja cene Shiba Inu-a i čekati nove promene.

Jelena je pisac sadržaja posvećena učenju o kripto valutama. Njeni hobiji su igranje šaha, crtanje, kuvanje i odlazak u duge šetnje. Tokom zime svoje slobodno vreme obično provodi čitajući knjige.

Prijavi se na novosti.