ENG

Počele prijave za Bubble Cup 17

Microsoft razvojni centar u Srbiji poziva sve zainteresovane studente i srednjoškolce da se prijave na takmičenje u programiranju „Bubble Cup 17”, koje će ove godine okupiti učesnike iz Srbije. Kvalifikacije uz prijave za ovogodišnje takmičenje trajaće do 3. juna na bubblecup.org, dok je finale tradicionalno planirano na jesen, uživo u Beogradu.

Vreme Čitanja: < 1 min

bubble-cup-1446-fi

Izvor: Bubble cup

Timovi za učešće moraju da se sastoje od najviše tri studenta ili tri srednjoškolca. Svi članovi u studentskom timu moraju pohađati isti Univerzitet, ali mogu studirati na različitim fakultetima. Timovi srednjoškolaca mogu se formirati od učenika iz različitih škola. I ove godine takmičenje će se odvijati u dve kategorije Premier League I Rising Stars.

Bubble Cup je timsko takmičenje u programiranju i rešavanju algoritamskih zadataka koje se organizuje još od 2008. godine. Za cilj ima povećanje popularnosti programiranja među učenicima i studentima, promovisanje timskog rada, kao i da okupi talentovane mlade programere iz cele zemlje. U finale takmičenja plasiraće se naboljih 8 srednjoškolskih I najboljih 8 univerzitetskih timova. Do sada je veliki broj finalista takmičenja Bubble Cup svoju karijeru nastavio upravo u Majkrosoft razvojnom centru.

O pravilima takmičenja zainteresovani se mogu informisati na internet portalu www.bubblecup.org, putem mejla bubblecup@petlja.org ili preko FB stranice.

IZBOR UREDNIKA

Prijavi se na novosti.