Apple će lansirati rekordno tanak iPhone 2025. godine

Američka kompanija Apple razvija tanju verziju Ajfona koja će verovatno biti lansirana do 2025. godine.

Vreme Čitanja: < 1 min

apple-tanak-1588-fi

Ilustracija: DALLE-E3

Moguća tanja verzija verovatno će imati veću cenu od iPhone Pro Max modela, a očekuje se da će biti lansirana sa iPhonom 17 u septembru 2025. godine, navodi se u izveštaju.

Kompanija iz Kupertina, Kalifornija, još uvek testira različite dizajne za uređaj, kodnog imena D23, koji bi mogao imati Apple procesor najnovije generacije, verovatno nazvan A19, dodaje se u izveštaju.

Apple nije odmah odgovorio na Rojtersov zahtev za komentar, objavio je Reuters.

Očekivana promena naglašava potrebu Apple da osveži iPhone, najpopularniji proizvod kompanije, dok se suočava sa oštrom konkurencijom od strane kompanija Honor i Huawei u Kini i Samsunga (005930.KS) globalno.

Samsung je imao najveći udeo na tržištu pametnih telefona u prva tri meseca 2024. godine sa 20.8%, dok je Apple udeo bio 17.3%, prema istraživačkoj firmi International Data Corporation.

Za fiskalni drugi kvartal, prodaja Phone-a pala je za 10.5% na 45.96 milijardi dolara.

Apple takođe planira da ukine svoj jeftiniji model Ajfon Plus i namerava da lansira jeftiniji Ajfon, naslednika Ajfona SE, na proleće 2025. godine, navodi se u izveštaju.

Ove vesti dolaze nekoliko dana nakon što je Apple predstavio najnoviji iPad Pro sa novim čipom za računanje veštačke inteligencije, dok se žuri da sustigne svoje rivale iz Velike Tehnologije u trci za dominaciju nad novonastalom tehnologijom.

Prijavi se na novosti.