Najbolje AI obrade poznatih pesama koje će završiti na vašoj plejlisti

Veštačka inteligencija polako ali sigurno ulazi u muzičku industriju, i iako to otvara Pandorinu kutiju pravnih i etičkih pitanja, AI muzika je nesumnjivo novi trend. Muzičari koriste AI kako bi generisali muziku izvođenu od strane muzičkih legendi, njihovih omiljenih filmskih zvezda ili čak crtanih junaka, što inače ne bi bilo moguće bez veštačke inteligencije.
Iako se postavlja pitanje koliko je to zapravo dobro za muzičku industriju, milioni pregleda na YouTube-u i pozitivni komentari pokazuju da je AI muzika, na kraju krajeva, zabavna i široko cenjena. S tim u vezi, odlučili smo kreiramo listu najboljih AI pesama koje ćete možda i vi sami uskoro slušati u slobodno vreme.

Vreme Čitanja: 2 min

AI obrade

Ilustracija: L. T.

Bring Me to Life – Eric Cartman

“Bring me to life” je klasik i najpopularniji singl grupe Evanescence. AI verzija pesme izvedena od strane Erica Cartmana, fiktivnog lika iz South Parka, čista je i savršeno imitira Cartmanov glas dok Cartmana prikazuje u potpuno novom svetlu.

Ova obrada pesme zvuči kao da je Cartmanov glas nestrpljivo čekao da se pokaže svetu. Osoba koja je napravila ovu obradu odlično je istakla hrapavost u Cartmanovom glasu, što je, prema našem mišljenju, ono što pesmu čini tako zaraznom. Neverovatno je kako ova obrada može izazvati toliko emocija i odvesti vas nazad u vaše tinejdžerske godine pune bunta.

I feel It Coming – Michael Jackson

Michael Jackson ima preko 36 miliona mesečnih slušalaca na Spotify platformi, pa možemo reći da Kralj Popa nije zaboravljen. Iako nam je Jackson podario mnoštvo hitova tokom svoje karijere, ova obrada koja spaja prošlost sa sadašnjošću je sveže remek-delo koje mnogi uveliko cene.

Dakle, ako vam fali nova muzika, obrada pesme “I Feel It Coming” je još jedan hit koji treba dodati na plejlistu.

Somebody That I Used to Know – Kanye ft. Playboy Carti

Program koji je korišćen za pravljenje ove obrade je toliko neverovatno precizan da možete osetiti napetost u Cartijevom glasu dok “pokušava” da otpeva refren. Hrapavost u njihovim vokalima je pravo osveženje, i učiniće da poželite da vaši omiljeni reperi više eksperimentišu sa različitim žanrovima.

Someone Like You – Kanye West

Izgleda da su kreatori AI muzike opčinjeni Kanye Westom, pa evo još jedne neočekivane AI obrade čuvene pesme pod nazivom “Someone Like You,” otpevane od strane ovog kontroverznog umetnika. Ono što je sjajno kod ove obrade je što prikazuje sposobnost AI-a da imitira glas osobe. U ovoj obradi, glas Kanye Westa suptilno puca na visokim tonovima, kao što bi pucao da je on zapravo izdao obradu ove pesme, s obzirom da ne može pevati u sopran opsegu kao Adele.

Kill Bill – Ariana Grande

“Kill Bill” je možda najpopularnija pesma na poslednjem albumu pevačice SZA, pa nije čudo što je pesma pronašla svoj put u svet AI-generisanih obrada. Verzija otpevana od strane Ariane Grande nedavno je postala popularna na TikToku, pružajući fanovima savršenu muzičku kombinaciju koja ističe kompozitorske veštine pevašice SZA i Arijanin vokalni opseg.

Zombie – Plankton

Uh. Zašto ovo nije loše? Zašto je Planktonov glas tako savršen za ovu obradu? Zašto zvuči kao da je plakao kao kiša pre snimanja ove pesme? Imamo toliko pitanja.

Ova obrada vodi slušaoca kroz niz emocija, i ako se sećate Planktonove tragične priče kao glavnog antagoniste u svetu Sunđer Boba, to će je učiniti još emotivnijom. Pesma je sirova, i zaista je morate poslušati.

Ljudi izgleda vole kako Plankton peva, pa evo još jednog dragulja koji će vas naterati da preispitate svoj muzički ukus. Ipak, ova pesma nije tako intenzivna kao prethodna.

Prijavi se na novosti.