ENG

Kako napraviti sajt za 10 minuta uz pomoć AI?

U današnjem digitalnom dobu, prisustvo na internetu je ključno za svaku firmu, blogera ili pojedinca. Ali, šta ako nemate tehničke veštine ili vreme potrebno za izradu sajta? Zahvaljujući napretku veštačke inteligencije (AI), sada je moguće kreirati funkcionalan i atraktivan sajt za samo 10 minuta. U ovom članku, vodićemo vas kroz korake kako to postići.

Vreme Čitanja: 2 min

sajt-za-10-minuta-840-fi

Izvor: DALL-E3

1. Odaberite platformu koja koristi AI

Prvi korak je odabir prave platforme. Postoji nekoliko alata na tržištu koji koriste AI za dizajniranje i kreiranje sajtova. Primeri takvih alata su Wix ADI, Bookmark, i Firedrop. Ove platforme koriste AI da bi razumeli vaše potrebe i automatski generisali dizajn sajta.

2. Odgovorite na pitanja

Kada započnete proces, AI će vam postaviti niz pitanja. Ova pitanja mogu obuhvatiti svrhu sajta, industriju, preferirane boje i stilove, kao i funkcije koje želite da sajt ima. Vaši odgovori će omogućiti AI da stvori sajt prilagođen vašim specifičnim potrebama.

3. AI generiše sajt

Nakon što pružite odgovore, sofisticirani algoritmi AI-a prelaze na posao, kombinujući vaše preferencije sa najboljim praksama dizajna i UX-a. AI ne samo da bira optimalni raspored i dizajn, već takođe generiše sadržaj koristeći prirodnu obradu jezika. Na osnovu vaših odgovora, alat može predložiti relevantne slike, video klipove i tekstualne sadržaje. Većina ovih sistema koristi biblioteke predložaka koji su unapred optimizovani za različite niše i ciljeve, garantujući da će vaša web stranica biti kako vizuelno privlačna, tako i funkcionalno efikasna.

4. Prilagodite po želji

Iako AI pruža brzo rešenje za izradu sajta, važno je da sajt odražava vašu jedinstvenu viziju i brend. Zato većina platformi nudi intuitivne alate za prilagođavanje. Možete lako zameniti slike, prilagoditi boje da se uklapaju u vaš brend, revidirati automatski generisane tekstove i prilagoditi raspored kako biste stvorili jedinstveno korisničko iskustvo. Većina alata nudi i drag-and-drop sučelje, što znači da čak i ako nemate tehničko iskustvo, možete lako prilagoditi sajt svojim potrebama.

5. Objavite sajt

Kada ste zadovoljni svakim segmentom vaše web stranice i sigurni da odražava vašu viziju, vreme je da je podelite sa svetom. Proces objavljivanja je često dizajniran da bude što jednostavniji. Sa samo nekoliko klikova, vaš sajt može biti živ i dostupan globalnoj publici. Većina platformi takođe nudi dodatne usluge kao što su prilagođene domene, SEO optimizacija i integracija sa društvenim medijima, kako biste osigurali da vaš sajt postigne maksimalnu vidljivost.

Veštačka inteligencija – budućnost web dizajna

Dolazak veštačke inteligencije na scenu tehnologije doneo je prekretnice u mnogim sektorima, a web dizajn nije izuzetak. Ono što je nekad zahtevalo sate rada, tehničku ekspertizu i angažovanje stručnjaka, sada je dostupno svima na dohvat ruke zahvaljujući AI alatima. U svega 10 minuta, uz pomoć prave AI platforme, možete kreirati sajt koji ne samo da izgleda profesionalno, već je i prilagođen vašim specifičnim potrebama. Ovo je samo početak nove ere u kojoj će veštačka inteligencija nastaviti da oblikuje i unapređuje način na koji pristupamo digitalnom svetu.

IZBOR UREDNIKA

Prijavi se na novosti.