Inovativni AI bot koji vam popunjava prijave za posao dok spavate

Vreme Čitanja: < 1 min

ai-poslovi-853-fi

Ilustracija: DALL-E3

AI kao lični asistent za zapošljavanje

Joseph se specijalizovao za automatizaciju korisničkog interfejsa i pretpostavio je da je neko već robotizovao ovaj neugodan zadatak. Pretražujući internet, naišao je na kompaniju LazyApply. Oni nude AI uslugu pod nazivom Job GPT koja obećava automatsko apliciranje na hiljade poslova “jednim klikom”. Potrebno je bilo samo da unese osnovne informacije o svojim veštinama, iskustvu i željenoj poziciji.

Plativši 250 dolara za neograničeni plan doživotnog trajanja i instaliravši LazyApply-ov Chrome dodatak, Joseph je gledao kako bot brzo prolazi kroz aplikacije u njegovo ime na sajtovima poput LinkedIna i Indeeda, ciljajući poslove koji su odgovarali njegovim kriterijumima. Željan efikasnosti, instalirao je aplikaciju i na laptopu svog dečka, i otišao na spavanje dok su dva računara žestoko obrađivala gomile prijava. Do jutra je bot aplicirao na skoro 1.000 poslova u njegovo ime.

Alat nije bio savršen. Ponekad je izgledalo kao da pogađa odgovore na neka pitanja, s ponekad konfuznim rezultatima. Međutim, na neki “brutalno silovit” način, funkcionisao je. Nakon što je LazyApply kompletirao prijave za oko 5.000 poslova, Joseph kaže da je dobio oko 20 intervjua, stopa uspeha od oko pola procenta. U poređenju sa 20 intervjua koje je dobio ručno aplicirajući na 200 do 300 poslova, uspešnost je bila očajna. Ali s obzirom na vreme koje je Job GPT uštedeo, Joseph je osećao da je investicija bila vredna

Prijavi se na novosti.