Tehnologija kojoj će fanovi fudbala biti zahvalni

Maroko je jedna od tri zemlje gde će se održati Svetsko prvenstvo u fudbalu 2030. godine, a kako je i domaćin Afričkog kupa nacija 2025, već sada milionima fanova ovog sporta širom sveta priprema rešenje koje će da transformiše online praćenje turnira.

Vreme Čitanja: 2 min

huawei-fudbal-1125-fi

Izvor: Huawei

Maroko je udružio snage sa kompanijom Huawei kako bi implementirao najsavremenije MIMO antene. Na taj način biće omogućeno gledanje fudbalskih utakmica i praćenje ekskluzivnog sadržaja putem mobilnih telefona i drugih uređaja bez ikakvih problema sa mrežom ili ograničenjima što se propusnosti tj. zakrčenja mreže tiče.

Izgradnja ovako snažne infrastrukture trenutno je u fazi testiranja, kako bi se osigurala besprekorna funkcionalnost tokom modernizacije ka primeni masivne MIMO tehnologije. Ova inovacija znatno će da proširi kapacitet mreže, unapredi iskustvo gledanja sportskih događaja uživo i dodatno će da približi neverovatne trenutke fudbalskog uzbuđenja svakom zaljubljeniku u sport.

Izvor: https://www.huawei.com/en/media-center/multimedia/videos/2024/morocco-massive-mimo-soccer

Nova mreža nudi više gigabajta i troši manje struje

U državama širom sveta, pa i u Srbiji, sve su veće potrebe za izgradnjom telekomunikacione infrastrukture koja je istovremeno pouzdana i održiva, a Južnoafrička Republika je jedna od zemalja koja je dokazala da je tako nešto itekako moguće. Naime, mrežni operator iz ove zemlje, MTN, je u saradnji sa kompanijom Huawei predstavio revolucionarno rešenje koje prevazilazi izazove povezivanja u tom regionu. Time je uspešno implementirana optička mreža koja može da prenese čak 800 gigabajta u sekundi i to uz smanjenje potrošnje energije za čak 60 odsto.

Rešenje optičkog povezivanja implementirano je u glavnim čvorovima mreže – u Johanesburgu, Durbanu i Kejptaunu. Sistem će zadovoljiti rastuće zahteve za uslugama zasnovanih na oblaku, unapređenog kućnog širokopojasnog interneta i bežične mreže.

Ovo inovativno tehnološko rešenje je pouzdano, fleksibilno i otporno, što omogućava istovremeno širi spektar usluga, ali i smanjenje troškova operacija i održavanja.

Prijavi se na novosti.