Pronađite izgubljeni Android telefon i ako je isključen

Često Vas se dašava da izgubite mobilni telefon? Da li ste znali da Android telefoni nude opciju da preko Googl naloga pronađete izgubljeni uređaj prikazom poslednje aktivne lokacije na mapi. Ako se uspešno povežete sa svojim telefonom, mapa će vam prikazati lokaciju vašeg uređaja kao i stanje baterije.

Vreme Čitanja: 2 min

izgubljeni-android-telefon-1161-fi

Illustration: DALL-E3

Kako pronaći izgubljeni Android telefon

Android telefoni Vam nude opciju da preko Google naloga pronađete izgubljen telefon tako što ćete na drugom telefonu (ili svom računaru) ukucati “Find My Device”, i ulogovati se preko svog Google naloga. Neophodno je da na svom telefonu imate podešene parametre u odeljku Settings, kako bi omogućili GPS lokaciju ili pristup nekoj Wi-Fi mreži, kako bi sistem mogao da prepozna traženi uređaj.

Kada vam se otvori prozor u “Find My Device”, u donjoj strani ekrana imate opciju da izaberete model Android telefona, a ako se uspešno povežete sa svojim telefonom, na mapi će vam se prikazati lokacija vašeg uređaja, kao i stanje baterije.

Takođe, u ponudi je i opcija podešavanja da se vaš telefon oglasi zvukom u trajanju od pet minuta, bez obzira da li je podešen na vibraciju ili “tihi” režim, a imate i mogućnost da pošaljete poruku koja će se prikazati na ekranu telefona, u nadi da ste naišli na poštenog nalazača.

Kratak pregled koraka za pronalazak Androida

1. Ukucajte android.com/find u svom web pretraživaču.

2. Prijavite se pomoću Google naloga koji je povezan sa izgubljenim uređajem.

3. Uređaj će biti prikazan na dnu ekrana.

4. Kliknite na izgubljeni telefon, i njegova poslednja aktivna lokacija biće prikazana na mapi.

Povećane šanse za pronalazak uprkos manama

Opcija “Find My Device” značajno povećava šanse da pronađete svoj telefon. Opcija je potpuno besplatna i ne zahteva dodatne pretplate ili aplikacije. Lociranje telefona preko Google naloga je jednostavno i neophodno kada dođemo u već takvu situaciju da moramo da tražimo svoj uređaj preko interneta.

Potrebno je napomenuti da emitovanje Wi-Fi i Bluetooth signala, čak i na isključenom telefonu, troši bateriju, ali da ta potrošnja nije prevelika i verovatno će biti zanemarljiv faktor s obzirom na prednost pronalaženja izgubljenog telefona. Takođe, ova funkcija se neće aktivirati ako je vaš telefon u avionskom režimu.

Prijavi se na novosti.