EXIT Festival u 3D dimenziji: Petrovaradinska Tvrđava na virtuelnoj mapi

Na sajtu Exit festivala koji se održava od 10. do 14. jula u Novom Sadu možete pronaći impresivnu virtuelnu turu kroz Petrovaradisku tvrđavu koja oživljava istorijski značaj ovog kulturnog spomenika na interaktivan i inovativan način. Kroz jedinstveno iskustvo virtuelne ture, posetioci mogu da istraže Gornji deo tvrđave, otkrivajući njegovu arhitekturu, kulturne artefakte i panoramske poglede na Novi Sad i reku Dunav.

Vreme Čitanja: 2 min

exit-efekti-1586-fi

Izvor: EXIT festival

Kako naći 3D mapu?

Kada uđete na zvanični sajt Exit-a idete na opciju „Istraži“, onda će vam izaći padajući meni u kom kliknete „Virtuelna tura Tvrđavom“. Reč je o Petrovaradinskoj Tvrđavi na kojoj se održava manifestacija.

Na ovoj virtuelnoj 3D mapi dočekaće vas ljubazni glumac Nikola Škorić poznatiji kao Dragan Torbica iz serijala „Državni posao“.

Naime sve što je potrebno da uradite je da sledite njegova uputstva koja će vas voditi kroz virtuelnu tvrđavu.

Potrebno je kliknuti mišem na tačke na ekranu kako biste se kretali kroz Tvrđavu. Ovime se spremate da unapred znate svaki ćošak samog festivala, kako biste bili u prednosti od drugih koji za ovu opciju nisu znali.

Virtuelne ture

Virtuelne ture postaju sve popularnije kao način promovisanja kulturnog turizma, omogućavajući ljudima širom sveta da se približe značajnim lokacijama bez fizičkog prisustva. Exit festival se trudi da očuva i promoviše kulturno nasleđe Petrovaradinske tvrđave kroz ovo jedinstveno digitalno iskustvo.

Posetite virtuelnu turu Gornjeg dela Petrovaradinske tvrđave i uživajte u jedinstvenom spoju prošlosti i savremenih tehnologija koje vam pružaju dublji uvid u jedan od najvažnijih kulturnih bisera Srbije.

Najpopularniji regionalni muzički festival

Exit je višestruko nagrađivani internacionalni letnji muzički festival. Održava se svake godine u Novom Sadu u Srbiji, na Petrovaradinskoj tvrđavi, koju mnogi smatraju za jednu od najboljih festivalskih lokacija na svetu, i na njemu nastupa preko 1000 izvođača na više od 40 bina i festivalskih zona.

U proteklih 20 godina o Exitu su pisali svi važni mediji sveta, a priznanja su dobijena od medijskih kuća kao što su CNN, The Guardian, The Sun, Euronews, New York Times, BBC, Forbes, The Times, MTV i brojni drugi.

Virtuelne ture predstavljaju inovativan način da se predstavi projekat potencijalnim posetiocima, a i onima koji vole da imaju uvid o lokaciji događaja. One su efikasne u različitim industrijama. Omogućavaju posetiocima da istraže lokaciju iz udobnosti svog doma. Ovakav 3D pristup pruža sigurnost i uvid u vašu lokaciju pre nego što se odlučite da ga posetite u stvarnom životu.

Festival Exit je o svemu tome mislio. Omogućio je budućim posetiocima 3D mape kroz koje posetioci imaju uvid u lokaciju, manifestaciju, istoriju područja, vremensku prognozu, Google maps i slično.

Prijavi se na novosti.