Apple predstavio novi MacBook Air sa naprednim čipom

Američka kompanija Apple predstavila je novu generaciju laptopa MacBook Air sa naprednim čipom M3 koji poboljšava performanse laptopa za 60 odsto u poređenju sa modelom koji ima čip starije generacije. Prve isporuke počinju od 8. marta.

Vreme Čitanja: 2 min

macbook-air-m3-1085-fi

Ilustracija: DALL-E3

Šta pruža novi M3 čip

Najnoviji modeli MacBook Air, sa dijagonalama od 13,6 inča i 15,3 inča, predstavljaju značajan korak napred u tehnološkom inoviranju Apple-a, uključujući unapređenja kako u hardverskim tako i u softverskim aspektima. Ključna karakteristika ovih modela je ugradnja “neural engine” (Neural Engine) od 16 jezgara, koja korisnicima omogućava naprednu primenu veštačke inteligencije (AI) u svakodnevnom radu. Ova inovacija ne samo da unapređuje performanse aplikacija zasnovanih na AI, već i poboljšava efikasnost procesiranja i optimizaciju baterije, čime se postiže značajno produženje trajanja baterije do 18 sati, što predstavlja poboljšanje od trećine u odnosu na prethodne generacije.

Pored toga, novi MacBook Air modeli donose i poboljšanja u komunikacionim tehnologijama, sa Facetime kamerom rezolucije 1080p (Full HD), obezbeđujući izuzetno jasne i detaljne video pozive. Ova karakteristika, zajedno sa sposobnošću povezivanja sa dva eksterna ekrana, naglašava fokus Apple-a na potrebe profesionalaca i korisnika koji zahtevaju visoke performanse za multitasking i produktivnost.

Dostupnost MacBook Air M3

Dostupnost novih MacBook Air računara u različitim bojama – srebrnoj, crnoj, zlatnoj i sivoj – i početne cene od 1.000 dolara za model sa dijagonalom od 13,6 inča, odnosno 1.200 dolara za model sa dijagonalom od 15,3 inča, čine ove modele pristupačnim širem spektru korisnika, uz očuvanje prepoznatljive estetike i kvaliteta izrade koji su sinonim za Apple.

Prema poslednjim izveštajima i analizama stručnjaka iz oblasti tehnologije, inovacije koje donosi Apple sa ovim modelima MacBook Air potencijalno će uticati na tržišne standarde i očekivanja korisnika kada je reč o performansama i mogućnostima laptop računara. Integracija veštačke inteligencije u osnovne komponente hardvera, uz napredak u trajanju baterije i kvalitetu video poziva, postavlja nove standarde u industriji.

Sa predstojećim početkom isporuka 8. marta, industrija i korisnici sa nestrpljenjem iščekuju prve recenzije i testove ovih modela, kako bi se u potpunosti sagledali njihovi kapaciteti i uticaj na buduće generacije uređaja. Apple, kao lider u inovacijama, još jednom demonstrira svoju posvećenost pružanju vrhunskih tehnoloških rešenja, koja ne samo da zadovoljavaju trenutne potrebe korisnika već i anticipiraju buduće trendove u tehnološkom razvoju.

Prijavi se na novosti.