Nastavljaju se globalna otpuštanja u tech industriji i u 2024. godini

Tehnološke kompanije kao što su Amazon's Twitch, Paytm, Flipkart, Unity i druge, suočavaju se s velikim otpuštanjima radnika u 2024. godini, što je znak turbulentnog početka godine u tech industriji. Evo nekoliko ključnih informacija.

Vreme Čitanja: 3 min

otpustanja-2024-951-fi

Ilustracija: DALL-E3

Twitch otpušta 35% zaposlenih

Twitch, platforma za livestreaming u vlasništvu Amazona, planira da otpusti oko 500 zaposlenih, što čini oko 35% ukupnog broja zaposlenih, prema izveštaju Bloomberga. Otpuštanja bi mogla da se dogode već ove nedelje, u sredu, jer se Twitch suočava s gubicima i nedavnim odlaskom nekoliko visokih rukovodilaca. Održavanje platforme koja podržava 1,8 milijardi sati video sadržaja mesečno je skupo, iako ima podršku infrastrukture Amazona. Twitch je pokušavao da poveća prihode kroz oglašavanje, ali poslovanje ostaje neprofitabilno gotovo deceniju nakon što ga je Amazon kupio. CEO Dan Clancy je u decembru izjavio da planira povlačenje kompanije iz Južne Koreje.

Paytm je otpustila čak 1000 zaposlenih

Paytm, čija je matična kompanija One 97 Communications, otpustila je preko 1000 zaposlenih u različitim odeljenjima u poslednjih nekoliko meseci, prema Economic Timesu. To čini više od 10% ukupnog broja zaposlenih u Paytmu, što je jedno od najznačajnijih otpuštanja u indijskoj tech kompaniji ove godine. Otpuštanja su usledila nakon što je Paytm povukao svoje usluge malih kredita i opciju “kupi sada, plati kasnije”. U toku je prilagođavanje poslovanja, a očekuju se dalje mere za smanjenje troškova u narednim mesecima. Većina otpuštanja proizilazi iz poslovanja sa kreditima Paytma, koje se znatno proširilo u 2022. Paytm cilja na smanjenje troškova osoblja za 10-15% ove finansijske godine kroz ovu meru smanjenja broja zaposlenih.

Flipkart možda otpusti 7% zaposlenih

Flipkart, vodeća indijska e-trgovinska kompanija, razmatra otpuštanje 5-7% svojih zaposlenih, što bi moglo značiti gubitak 1100-1500 radnih mesta. Ova odluka bi označila kraj godinu dana dugog zamrzavanja zapošljavanja. Trenutno, Flipkart ima oko 22.000 zaposlenih, bez Myntra, a planirano smanjenje bi moglo uticati na približno 1300 radnika. Restrukturiranje bi trebalo biti finalizovano sledećeg meseca, zajedno s Flipkartovim planom za 2024. godinu. Osim toga, Flipkart razmatra saradnju s Cleartripom i očekuje finansiranje od 1 milijardu dolara od Walmarta.

Unity najavio otpuštanje 25% zaposlenih

Unity Software, proizvođač softvera za video igre, najavio je planove za otpuštanje oko 25% svojih globalnih zaposlenih, što iznosi oko 1.800 radnih mesta. Ovo predstavlja “najveće smanjenje radne snage u istoriji kompanije”, sa ciljem da se završi do kraja marta. Unityjev softver koristi preko 1,1 milion kreatora igara svakog meseca. Nakon četiri runde otpuštanja u protekloj godini, Unity teži da se ponovo fokusira na svoje ključne ponude i poveća profitabilnost kroz ovo smanjenje. Ova odluka dolazi nakon neuspešnog pokušaja Unityja da nametne kontroverznu novu politiku cena za developere igara prošle godine.

Humane otpušta 4% radne snage

AI startap Humane, koji se priprema za lansiranje svog prvog proizvoda, otpustio je 10 zaposlenih ove nedelje, što čini 4% njihovog osoblja. Ovi potezi su opisani kao mere za smanjenje troškova od strane petogodišnje kompanije koja je nedavno obavestila zaposlene o smanjenim budžetima za 2024. Humane planira isporuku svog prvog uređaja u martu – AI pina bez ekrana, upravljanog glasom, koji bi trebao zameniti pametne telefone. Sa preko 200 miliona dolara finansiranja od teškaša iz Silicijumske doline, uključujući CEO-a OpenAI, Sama Altmana, startap je bio visoko očekivan. Otpuštanja ukupno 4% radne snage ukazuju na smanjenje troškova Humane-a pred prvo izdanje proizvoda.

Zašto imamo novi talas otpuštanja i u 2024. godini

Trenutni talas otpuštanja u tech sektoru uglavnom je pokrenut ekonomskom neizvesnošću i prekomernim zapošljavanjem tokom godina buma pandemije. Kada je COVID-19 pogodio, potražnja za digitalnim uslugama je eksplodirala, što je dovelo do masovnog rasta tech kompanija. Međutim, rast se usporio 2022. godine zbog pogoršanja ekonomske situacije, visoke inflacije, rastućih kamatnih stopa i straha od recesije.

S padom prihoda i profita kod mnogih divova, smanjenje troškova postalo je neophodno. Agresivno smanjenje radne snage pomoglo je u smanjenju operativnih troškova i prilagođavanju prevelikih timova. Iako bolno, otpuštanja su omogućila kompanijama da smanje troškove i prežive ekonomsko usporavanje.

Prijavi se na novosti.