Hotel IT Executive Hospitality Summit – digitalna transformacija ugostiteljstva

Hotel IT Executive Hospitality Tech Summit, koji će se održati od 16. do 18. oktobra u Hrvatskoj, predstavlja jedinstvenu priliku za uvid u budućnost inovacija u ugostiteljstvu. Događaj u hotelu Bellevue na Malom Lošinju će okupiti vodeće stručnjake i najnovije inovacije, a pružiće i jedistvenu priliku za umrežavanja ugostitelja koji se interesuju za napredne tehnologije. WebMind je tim povodom razgovarao sa direktorom prodaje Petrom Aračićem, koji je za naše čitaoce najavio događaj.

Vreme Čitanja: 3 min

petar-aracic-1662-fi

Izvor: Petar Aračić

Šta predstavlja događaj Hotel IT Executive Summit-u?

Hotel IT je prestižan događaj koji okuplja lidere iz sektora hotelijerstva, tehnologije i sličnih povezanih sektora. Misija Summita je da omogući platformu za diskusiju o digitalnim inovacijama koje mogu revolucionisati industriju te približi hotelijerima buduće trendove. Fokus je na unapređenju korisničkog iskustva, efikasnosti operacija i održivosti poslovanja kroz upotrebu najnovijih tehnologija. Samit promoviše razmenu ideja i najbolje prakse, omogućavajući učesnicima da implementiraju inovacije koje su ključne za konkurentsku prednost na tržištu.

Hotel IT Executive Summit je posvećen digitalnim inovacijama u hotelijerstvu. Koje ključne tehnologije smatrate najvažnijim za budućnost ove industrije?

U budućnosti hotelijerstva, ključne tehnologije uključuju veštačku inteligenciju koja omogućava personalizaciju usluga i analitiku podataka za bolje razumevanje potreba gostiju. Internet of things(IoT) omogućava povezivanje različitih uređaja radi optimizacije operacija, dok mobilne aplikacije poboljšavaju korisničko iskustvo omogućavajući brže prijavljivanje i personalizovane ponude. Automatizacija olakšava proces rezervacija i komunikaciju sa gostima, dok analitika podataka omogućava donošenje informisanih odluka koje unapređuju poslovanje.

IThotel-summit-1665-ps1

Screenshot: Hotelitexecsummit

Koji su glavni ciljevi i teme ovogodišnjeg samita?

Ciljevi ovogodišnjeg samita su promovisanje digitalne transformacije u hotelijerskoj industriji, unapređenje efikasnosti operacija i poboljšanje korisničkog iskustva. Ključne teme uključuju bezbednost podataka, koja je postala kritična zbog sve većeg broja digitalnih transakcija, digitalnu transformaciju kao osnovu za konkurentsku prednost, i održivost kao važan faktor u modernom poslovanju. Diskusije će se fokusirati na to kako nove tehnologije mogu pomoći hotelima da ostanu relevantni i uspešni u dinamičnom tržištu.

Zašto smatrate da je ovaj događaj značajan za hotelijersku industriju?

Ovaj događaj je značajan jer predstavlja jedinstvenu priliku za profesionalce iz industrije da se povežu, razmene iskustva i uče jedni od drugih. Razvoj tehnologije dramatično menja način na koji hoteli posluju, a prisustvo na ovom samitu omogućava učesnicima da ostanu u toku sa najnovijim trendovima i inovacijama. To im pruža konkurentsku prednost i omogućava implementaciju najnovijih rešenja koja poboljšavaju korisničko iskustvo i poslovnu efikasnost.

Možete li nam predstaviti neke od glavnih predavača i panelista koji će prisustvovati samitu?

Na samitu će učestvovati mnogi ugledni stručnjaci i lideri iz oblasti hotelijerstva i tehnologije. Među glavnim predavačima su izvršni direktori velikih hotelskih lanaca iz regije i sveta, tehnološki inovatori i analitičari koji su pioniri u svojim oblastima. Ovi govornici će podeliti svoja iskustva i uvide o tome kako tehnologija transformiše industriju, kao i o izazovima i prilikama koje nas očekuju. Ne bih voleo da izostavim nekog od panelista, pa preporučujem da se vaši čitaoci redovno informišu na našim društvenim mrežama ili sajtu samita. Naš marketing tim redovno objavljuje nove paneliste.

Koje su najnovije tehnologije i trendovi koje učesnici mogu očekivati da saznaju više o njima?

Učesnici samita mogu očekivati da se upoznaju sa najnovijim trendovima i tehnologijama koje transformišu hotelijersku industriju. Poseban fokus biće na veštačkoj inteligenciji koja omogućava dubinsku analitiku i personalizaciju usluga, što pomaže hotelima da bolje razumeju i predvide potrebe svojih gostiju. IoT uređaji omogućavaju povezivanje i automatizaciju hotelskih sistema, pružajući efikasnije upravljanje energijom i resursima.

Takođe, veliki značaj imaće diskusije o korišćenju mobilnih aplikacija za poboljšanje korisničkog iskustva, omogućavajući gostima jednostavan pristup informacijama, rezervacijama i personalizovanim ponudama. Virtualna i proširena stvarnost sve više se koriste za obogaćivanje iskustva gostiju, bilo kroz interaktivne ture ili inovativne marketinške strategije.

Ovi trendovi i tehnologije pružaju hotelima mogućnost da unaprede operacije, smanje troškove i poboljšaju zadovoljstvo gostiju, što će biti centralne teme na samitu.

Kako planirate da unapredite i proširite ovaj događaj u narednim godinama?

Planiramo da unapredimo događaj proširenjem međunarodnog učešća, uključivanjem još većeg broja stručnjaka i lidera iz različitih oblasti. Razmatramo uvođenje novih formata, poput interaktivnih radionica i sesija gde učesnici mogu direktno raditi sa tehnologijama. Takođe, fokusiraćemo se na aktuelne i buduće trendove, prilagođavajući teme samita potrebama industrije. Kontinuirano ćemo raditi na poboljšanju organizacije i sadržaja kako bismo pružili maksimalnu vrednost svim učesnicima.

Prijavi se na novosti.