Robotska kosilica koja prepoznaje prepreku pomoću veštačke inteligencije

Robotska kosilica omogućava upravljanje putem aplikacije, i razlikuje se od prethodnih pošto joj nisu potrebne perimetarske žice koje postavljaju granicu. Ova kosilica koristi GPS signal koji vam pomaže da ostvarite preciznost od dva santimetra u navođenju, a veštačka inteligencija pomaže da kosilica izbegne prepreku i prepozna da li je ona stvarna ili nije.

Vreme Čitanja: < 1 min

kosilica-sajam-1403-fi

Izvor: WebMind

Kako se kosilica koristi?

Kada je kosilica kompanije „Luba“ podesi, i mapira se prostor na kom će kositi, ona posao košenja obavlja autonomno. Potrebno je formirati virtuelne granice u okviru kojih će kosilica kretati. Moguće je formirati više zona, kao i zonu za koju ne želite da bude pokošena. Aplikacija pruža mogućnost podešavanja visine košenja, i načina košenja za različite zone preko Mammotion aplikacije, saznali smo danas od stručnjaka iz ove kompanije na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Veštačka inteligencija na terenu

Ukoliko kosilica dođe u područje bez signala ona pomoću kamere i ultrazvučnog senzora prepoznaje prepreku pomoću veštačke inteligencije koja se nađe ispred nje.

Veštačka inteligencija je neophodna kako bi kosilica zaobišla prepreke. Preko procesora i senzora ona  prepoznaje prepreku, i šalje informaciju da li je prepreka stvarna ili nije.

Ova samohodna kosilica ima mogućnost da radi tokom celog dana, to jest koliko ste ažurni u zameni baterije koja na manjem modelu kosilice na površini od 1.000 kvadrata raditi dva sata.

Kosilica je, navode prodavci, posebno namenjena  za strme i neuredne terene. Poseduje pogon na četiri točka, i prolazi kroz uske prolaze pri čemu su joj od velike pomoći višestrano usmereni točkovi.

Cena kosilice se koriguje u odnosu na površinu koja se pokriva, i kreće se u rasponu od 2.000 do oko 4.000 evra.

Ko Vama održava travljak?

Zamislite da vreme potrebno na košenje travnjaka koristite za neke druge stvari? Da li biste imali više vremena za druge poslove ili uživanje u dvorištu ili na vašoj vikendici? Razmislite.

Prijavi se na novosti.