Autopilot navigacija za traktor – da moguće je!

Šta mislite o upravljanju poljoprivrednom mašinom iz kućnih uslova? Firma SL Solution nudi autopilot navigaciju koja umogućava upravljanje traktorima i kombajnima, a sa njima i priključnim mašinama koje su vam potrebne za rad u polju. Softver je povezan preko GPS signala, a kako tvrde iz kompanije, signal je kvalitetan i dostupan na prostoru širem od Vojvodine, tako da ne morate da brinete o njegovoj dostupnosti. Moramo vam priznati da je i nas ta ideja iznenadila.

Vreme Čitanja: < 1 min

traktor-navigacija-1406-fi

Izvor: Fj Dinamics

SL Agrosolution je na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu izložio inovativno rešenje u preciznoj poljoprivredi za upravljanje traktorima.

Pokrivenost signalom u Vojvodini, a i šire

Softver kompanije SL Agrosolution je povezan preko GPS-a sa satelitima koji mu omogućavaju da po zadatim kordinatama traktorsko vozilo dobija informaciju o kretanju po njivi. Sve operacije se prema rečima stručnjaka iz te kompanije izvode sa perfektnom preciznošću u santimetar.

“U program se unosi širina gibarita mašine sa kojom će traktor obavljati specifičan posao. Neće se desiti da neki deo njive nude preskočen. Sve će biti izračunato i obrađeno u santimetar”, tvrdi stručnjak iz prodaje kompanije SL Agrosolution.

Ipak, potrebno je napomenuti da je ljudski faktor obavezan pošto je nužno nadziranje kompletnog procesa, kao i samo kačenje željenih priključnih mašina.

Iz SL Agrosolution-a navode da je njihov proizvod pokriven signalom na celoj teritoriji Vojvodine, i da poseduju ukupno 24 bazne stanice koje se preklapaju sa signalom.

“Bitno je da traktor uvek ima signal. Softver se automatski obnavlja putem SIM kartice koja se dobija uz uređaj”, kađu oiz kompanije.

Oni odaju da njihova podrška obuhvata terenske servise, rezervne delove i call centar, zagarantovanu preciznost i jasan pregled podataka.

 Uz naš FMS imate u svakom trenutku dostupan pregled pozicija, statusa i istorijskih zapisa – donosite odluke na osnovu znanja, navode oni.

Prijavi se na novosti.