ENG

Konferencija OIE SRBIJA 2024 održaće se 23. i 24. septembra u Vrdniku

Najveća regionalna konferencija posvećena obnovljivim izvorima energije, OIE SRBIJA 2024, održaće se 23. i 24. septembra u Vrdniku. Četvrtu godinu zaredom, konferencija će okupiti predstavnike EBRD, Svetske banke, državnih institucija i vodeće investitore koji će u etno kompleksu Vrdnička kula na Fruškoj gori razgovarati o aktuelnim temama iz oblasti zelene energije. Organizator konferencije je Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije čiji su članovi sve relevantne kompanije iz OIE sektora u našoj zemlji.

Vreme Čitanja: < 1 min

oie-konferencija-2024-979-fi

Izvor: OIE

Prethodne tri konferencije izazvale su veliku pažnju stručne i šire javnosti, pa će se ovogodišnji skup održati tokom dva dana.

Na OIE SRBIJA 2024 govoriće se o statusu izgradnje projekata pobednika aukcija iz 2023. godine, drugom krugu aukcija za tržišne premije za solarne elektrane i vetroelektrane, kao i o projektima koji će se graditi van aukcijskog sistema. Vreme je da se otvori pitanje skladištenja i baterija, kao i da rezimiramo pitanje priključenja.

Da podsetimo, prve dve konferencije OIE SRBIJA održane su u Beogradu, a prošlogodišnja u Vrdniku gde su učestvovali najviši zvaničnici Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, EMS-a, EPS-a, EBRD-a, kompanija Masdar, Enlight, Elicio, Nordex, evropskih asocijacija WindEurope i SolarPower Europe, direktori vodećih finansijskih institucija, kao i drugi predstavnici sektora obnovljivih izvora energije.

Na sledećem linku možete pogledati atmosferu sa prošlogodišnje konferencije OIE SRBIJA 2023:

Snimak svih panel diskusija sa konferencije OIE SRBIJA 2023 možete pogledati na linku:

OIE Srbija objavljuje snimak panel diskusija održanih na konferenciji OIE SRBIJA 2023

Promo

OIE

IZBOR UREDNIKA

Prijavi se na novosti.