NTS International: Odgovorno poslovanje zahteva digitalizaciju transporta i logistike

Natalija Kostić iz kompanije „NTS International“ govorila je za WebMind o odgovornom poslovanju kompanije koja je prisutna na tržištu transporta i logistike od 2006. godine u Sloveniji, zatim i u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Albaniji, kao i u zemljama Evropske unije. Kostić je mišljenja da je odgovorno poslovanje i kreiranje inovacija u industriji transporta i logistike od izuzetne važnosti, a da digitalizacija i uvođenje ekoloških standarda doprinosi smanjenju zagađenja i razvitku društvene odgovornosti.

Vreme Čitanja: 2 min

natalija-nts-1474-fi

Izvor: Strefan Jovanović

Kostić objašnjava da je osnovna delatnost kompanije „NTS International“ razvoj softverskih rešenja koja pomažu da se optimizuju transportne i logističke aktivnosti.

Ona navodi da se kompanija trudi da omogućimo svi klijentima da digitalizuju svoje aktivnosti koje se odnose na transport i logistiku.

„Zaduženi smo za čitav proces razvoja rešenja, i u saradnji sa klijentima razvijamo proizvod koji odgovara njihovim poslovnim potrebama i zahtevima u industriji transporta. Digitalizacija za NTS znači uvođenje inovacija koje će optimizovati procese. Transport je jedan od najvećih zagaćivača stoga je optimizacija nužno potrebna. Uvođenjem ekoloških standarda pokazujemo društvenu odgovornost. Uvek smo tu smo da pomognemo klijentima kako bi uveli inovativni softver koji će im pomoći da budu društveno odgovorniji“, rekla je Kostić na panelu portala WebMind “Uticajno odgovorno”.

Odgovorno poslovanje i visoka ekološka svest

„NTS International“, prema njenim rečema, daje rešenje da kompanije rangiraju najbolje radnike, a da ostale motivišu da prilagode svoj način vožnje.

„Bez obzira na rešenje koje želimo da implementiramo – svako rešenje pre izlaska iz firme, već je testirano kao prototip. Kompanije zajedno razvijaju i implementiraju sa nama rešenja. Gledamo da rešenje prilagodimo njihovim potrebama kako bi nemsetano krenuli sa tehnološkim inovacijama“, objasnila je ona.

Kako je rekla, kada smo pre dosta vremena počeli da govorimo o „ekološkoj vožnji“ mnogi nisu razumenli o čemu pričamo, ali danas, kada su svesni da na taj način mogu uštedeti veliku količinu goriva, i smanje emisije gasova, ta sintagma postaje prihvatljivija.

Ono što su implementirali u NTS sa klijentima je da počnu od tog dela da motivišu zaposlene da aktivno učestvuju u tome i da budu društveno odgovorna kompanija, kao i prema drugim učesnicima u saobraćaju, što podrazumeva ekološku vožnju.

„To je u početku ljudima bilo daleko, a sada im je bliže. Počeli samo da edukujemo ljude da će uštedeti novac, da će biti bezbedniji i da uštedeti na oštećenima na vozilu. Na taj način će obezbediti kompaniji dodatnu uštedu“, napomenula je ona.

Kroz inovativna rešenja, NTS International ne samo da pomaže klijentima da unaprede svoje poslovanje, već i da postanu odgovorniji prema društvu i životnoj sredini.

Profesor književnosti zagubljen u odajama ekonomskog, tech i IT novinarstva.

Prijavi se na novosti.