Binance lansirao parfem “Crypto” povodom Dana žena

Povodom Međunarodnog dana žena Svetska berza kripto valuta Binance predstavila je parfem "Crypto" koji će podstaći žene da uđu u trgovinu kriptom, i dodatno afirmisati digitalni novac.

Vreme Čitanja: < 1 min

kripto-parfem-binance-1090-fi

Ilustracija: DALL-E3

Povodom Međunarodnog dana žena, Binance je pokrenuo upečatljivu kampanju kako bi podstakao žene da se uključe u svet kriptovaluta putem parfema.

“Mislim da je cilj svega ovoga da budemo sarkastični i zabavni i pokušamo da pomerimo granice”, izjavila je direktorka marketinga kompanije Binance, prenosi TechCrunch.

Opis mirisa parfema je sledeći: “ovaj parfem se otvara osvežavajućim notama ozona, soli i mahovine, evocirajući esenciju oštrog i osvežavajućeg povetarca. Srčane note otkrivaju luksuzni spoj mandarine i dragocenih drvenih tonova, dok bazne note ambera, drvenih tonova i mošusa pružaju topao, mošusno-slatki i zemljani miris, isijavajući sofisticiranost”.

Parfem je ipak napredak

Ovo je ipak bolji poklon od doprinosa kripto industrije na Međunarodni dan žena 2022. godine, kada je Bain Capital Crypto objavio svoj novi investicioni tim uz oduševljeno deljenje kolaža sedam muškaraca. Ali čak i dok više žena ulazi u industriju, kripto sfera ima problem da se oslobodi mirisa “muškaraca”.

Boston Consulting Group je otkrio da je samo 7 odsto osnivača web3 žensko, a među najboljim kripto startapima, 27 odsto zaposlenih su žene. Ova rodna neravnoteža prisutna je i među kripto investitorima.

Kompanija je napravila oko 100 bočica parfema koji zapravo nije na prodaju, ali žene mogu da probaju miris u tržnom centru u Dubaiju.

U kripto industriju ulazi sve više žena, ali muškarci i dalje predstavljaju većinu.

Prijavi se na novosti.