Intervju sa Zoranom Vasiljevim – ekspanzija Vega IT kompanije

Kako skoro 20% prihoda Vega IT kompanije dolazi iz SAD-a, odluka da krene u globalno proširenje i otvori kancelariju u Njujorku predstavlja prvi korak ka uspostavljanju novih partnerstava i pružanju izuzetnih usluga klijentima širom sveta. Ova strateška odluka pokazuje posvećenost rastu i inovacijama, a u vreme kada globalna ekonomska neizvesnost izaziva zabrinutost, proširenje kompanije takođe pruža tračak nade.

Vreme Čitanja: 3 min

Zoran Vasiljev

Source: Vega IT

Zoran Vasiljev, jedan od najinspirativnijih vizionara u tehnološkom i poslovnom svetu, je serijski preduzetnik, osnivač, mentor i najnoviji dodatak timu kompanije Vega IT. Njegovo razumevanje globalnih tržišta ga je dovelo na sam vrh industrije, pa nije iznenađenje što sada udružuje snage sa jednim od najvećih tehnoloških divova na Balkanu. U intervjuu za WebMind portal, Zoran govori o proširenju kompanije Vega IT i planovima za osvajanje globalnih tržišta.

Novo poglavlje

  • Šta vas je najviše motivisalo da prihvatite trenutnu poziciju u kompaniji Vega IT?

Kao najbrže rastuća tehnološka kompanija u Srbiji, Vega IT je oduvek bila na mom radaru kao privlačna i interesantna firma. Imajući priliku da komuniciram sa osnivačima i izvršnim direktorom, shvatio sam da moje iskustvo i sposobnosti mogu odlično odgovarati globalnim ambicijama koje je kompanija postavila pred sebe. Kada mi se ukazala prilika da budem deo tima, nisam oklevao da prihvatim novi izazov i postanem član ovog pobedničkog tima.

  • Kakve izazove vam donosi nova pozicija?

Nalazimo se u veoma konkurentnom sektoru profesionalnih usluga i razvoja digitalnih proizvoda, i najveći izazov će biti brzo uspostavljanje jedinstvene vrednosne ponude kako bismo mogli nastaviti naš put rasta i ostvariti ambiciozne planove. Iako je to izazovno, mene to ipak motiviše jer sam uveren da možemo ostvariti izvanredne rezultate, osvrnuti se na te izazove i osećati ponos zbog postignuća koja smo ostvarili.

  • Kakve promene planirate da uvedete sada kada ste postali deo Vega IT tima?

Ne verujem da ću se fokusirati na pravljenje bilo kakvih promena, već više na dodavanje vrednosti kroz svoje iskustvo, profesionalnu mrežu, strateško razmišljanje i pomoć kolegama da ostvare svoj pun potencijal na globalnom nivou.

Ekspanzija Vega IT kompanije

  • Kako ćete iskoristiti njujoršku kancelariju da podignete globalno prisustvo i rast kompanije?

Naša kancelarija u Njujorku je samo prvi korak u procesu sprovođenja naše međunarodne strategije rasta. Uskoro ćemo objaviti još nekoliko lokacija gde znamo da će naše fizičko prisustvo napraviti razliku za naše postojeće klijente, kao i podstaći značajan potencijal za rast iz novih poslovnih odnosa. Aktivno ćemo se angažovati u sektorima u kojima imamo stručno znanje i osigurati da Vega IT bude preferirani partner mnogim kompanijama s kojima sarađujemo.

Vega IT

Izvor: Vega IT

  • Kakva su vaša očekivanja od njujorške kancelarije u smislu rasta prihoda, tržišnog udela i sticanja klijenata u narednim godinama?

Imamo velika očekivanja od našeg prisustva u SAD-u i naše kancelarije u Njujorku. Naš cilj je da u narednih 12-24 meseca proširimo tim ovde na najmanje 15-20 zaposlenih, približimo se svim našim klijentima u Severnoj Americi i značajno povećamo prihod koji ostvarujemo na ovom tržištu. Ako trenutno doprinosimo oko 20% ukupnom poslovanju kompanije, trebali bismo da težimo da taj doprinos povećamo na najmanje 40%-45%. Ambiciozan cilj, ali ostvariv!

  • Kako planirate da privučete novu bazu klijenata?

Nastavljamo sa radom na promociji naših uspešnih priča i razlike koju pravimo za naše postojeće klijente, i verujem da će to i dalje biti jedna od naših strategija za privlačenje i razvijanje novih klijenata. Takođe, zahvaljujući našem fizičkom prisustvu na terenu, posvetićemo značajan deo vremena umrežavanju i razvijanju novih odnosa u sektorima gde naše usluge mogu napraviti razliku, i donosićemo inovativno razmišljanje kako bismo se pozicionirali kao preferirani partner za klijente koji traže vrhunske digitalne proizvode.

  • Kako ćete izmeriti uspeh i uticaj njujorške kancelarije? Koje ključne indikatore ćete pratiti?

Uspeh klijenata je naš uspeh. Naš prioritet je da obezbedimo i merimo uspeh koji će naši klijenti postići koristeći naše usluge i sarađujući sa kompanijom Vega IT. Na taj način, naša baza klijenata će se povećati, naš brend će postati vidljiviji, a naši zaposleni će biti inspirisani radom za kompaniju Vega IT. To bi bili moji najvažniji ključni pokazatelji uspeha (KPI-jevi).

  • Nedavno ste otvorili kancelarije u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji. Postoje li planovi za proširenje na azijsko-pacifička tržišta?

Imamo zaista globalne ambicije, a Azija i region APAC predstavljaju sledeći logičan korak. To je veoma specifično i raznovrsno tržište koje zahteva posebnu pažnju. Spremamo se da osiguramo adekvatno osnivanje naših aktivnosti u Aziji kako bismo ispunili očekivanja tržišta. Kada to ostvarimo, bićemo spremni za lansiranje i postizanje izvanrednih rezultata. Uzbudljiva vremena su pred nama!

Jelena je pisac sadržaja posvećena učenju o kripto valutama. Njeni hobiji su igranje šaha, crtanje, kuvanje i odlazak u duge šetnje. Tokom zime svoje slobodno vreme obično provodi čitajući knjige.

Prijavi se na novosti.