Kompanija Legend World Wide je pionir u razvoju eCommerce poslovanja

Razgovarali smo sa Aleksandrom Minić i Anđelom Živadinović iz kompanije Legend World Wide koje su učestvovale na prvom “IT zakuvavanju” u organizaciji portala WebMind i Miele Srbija o važnosti eCommerce poslovanja za njihovu kompaniju. Legend World Wide, jedan od lidera na domaćem tržištu modne industrije, opredelio se za eCommerce poslovanje davne 2012. godine što ga čini pionirom u kupovini na internetu našoj zemlji.

Vreme Čitanja: 2 min

legend-izjava1456-fi

Izvor: WebMind

Kompanija Legend World Wide pobednik je prvog duela “IT zakuvavanja” u organizaciji portala WebMind i kompanije Miele Srbija. Entuzijazam, dobro raspoloženje i timski duh odisali su kuhinjom, a stručnjaci su uspeli da podele kulinarske uloge i iznenade stručni žiri svojim kulinarskim umećem.

Događaj je prevazišao očekivanja svih učesnika, a posebno naše redakcije koja priprema nove izazove u kojima će se naći stručnjaci iz drugih kompanija. Pored Aleksandre i Anđele u timu su bili Goran Šeregi, growth maganer, Dalibor Orčić, system administrator, i devloperi Boris Šmit I Nebojša Marković, koji su pokazali vrsno kuliarsko umeće.

Domaće eCommerce tržište je u povoju

Ecommerce i marketing manadžer Aleksandra Minić rekla je za WebMind da je eCommerce tržište u povoju, i da smatra da su se kompanije „probudile“ i shvatile važnost poslovanja na internetu.

Faktor uspeha u biznisu je, prema njenim rečima, prisustvo u digitalnom ekosistemu.

„Kompanije Legend World Wide je jedan od pionira u razvoju eCommerce platforme u Srbiji pošto je taj segment poslovanja prepoznat 2012 godine. Preko 60 odsto budžeta ulažemo u eCommerce i digitalne kanale što govori o samoj važnosti, a naša platforma je stabilna i beleži konstantan rast korisnika“, rekla je Aleksandra.

Preporuka mladima da uđu u svet eCommerca

Ecommerce i marketing asistent Anđela Živadinović smatra da ulazak u svet eCommerca za mladu osobu nije težak sa obzirom da te generacije odrastaju u vremenu kada se kupuje na internetu.

„Moja preporuka je da iskoriste sve dostupne informacije na internetu, da se edukuju i ulažu u svoje znanje“, rekla je Anđela.

Ona je preporučila koriščenje alata na bazi veštačke inteligencije, i istakla da marketing sektor koristi ChatGPT kao pomoć u svakodnevnim aktivnostimo, ali da su vremenom i ostali sektori u kompaniji počeli da ga koriste.

„Koristili smo alate na bazi AI za obradu fotografija što nas svrstave među pionire a tržištu koji su na taj način koristili nove mogućnosti“, istakla je ona.

Šta je IT zakuvavanje i ko su pobednici?

Prvo “IT Zakuvavanje” nije bilo samo takmičenje već arena u kojoj su IT/eCommerce stručnjaci postali glavni kuvari, i gde su odmerili kulinarske sposobnosti sa kolegama iz druge kompanije.

Cilj organizacije ovog uzbudljivog događaja bio je da predstavimo stručnjake kompanija Yettel Bank i Legend World Wide u drugačijem ambijentu, i u kulinarskom timu, koji imao zadatak da za 45 minuta spremi jelo, čiji ukupan kvalitet je bodovao stručni žiri.

Entuzijazam, dobro raspoloženje i timski duh odisali su kuhinjom Miele Experience Centra u Beogradu na vodi, a IT/eCommerce stručnjaci su uspeli da podele kulinarske uloge kako bi uspeli da pripreme idealnu pastu po svom izboru koja će sve zadiviti.

Iako je lider na tržištu domaće tekstilne industrije nakon odluke stručnoj žirija koji su činili master šefovi kuhinja sa internacionalnim iskustvom i direktor portala WebMind Lazar Jovanović uspeo da “pobedi” u kulinarskom okršaju osvojivši 112 bodova, naspram Yettel Bank tima kome je pobeda izmakla za svega dva poena. Cilj organizacije ovog kulinarskog iskustva je bio sadržajan team building, koji je omogućio dobar provod i razmenu iskustava.

Poziv kompanijama

Pozivamo sve zainteresovane IT kompanije da se prijave  za naredni duel i iskušaju svoje granice kreativnosti. Dođite da kroz timski duh, inovaciju i malo začina pokažete da je vaša kompanija prvak u kuhinji tehnologije.

“IT Zakuvavanje” je više od takmičenja; to je proslava zajedništva, tehnološke strasti i gastronomskog majstorstva. Pridružite nam se u stvaranju nezaboravnog iskustva koje će odjeknuti IT svetom i postaviti nove standarde za korporativni timski rad.

Za prijavu i više informacija, pratite WebMind portal ili nas kontaktirajte direktno na mailove vesna.vukajlovic@web-mind.rs i lazar.jovanovic@web-mind.rs .

Budite deo prve sezone IT zakuvavanja – mesto gde će se vaše inženjerske sposobnosti meriti sa kuhinjskim talentom.

Profesor književnosti zagubljen u odajama ekonomskog, tech i IT novinarstva.

Prijavi se na novosti.