ENG

Najbolje igre koje nam stižu u aprilu 2023

Gejming postaje sve popularniji iz dana u dan, sa novim video igrama koje izlaze brže nego što prosečan igrač može da ih odigra. April je tu a gejming zajednica je uzbuđena zbog izbora igara koje će biti objavljene ovog meseca. April nudi brojne žanrove, platforme i izdavače igara, zbog čega postoji nešto za svakoga u ovom epskom nizu. Detaljno ćemo opisati najiščekivanije igre u aprilu 2023. i pripremati vas za njihova predstavljanja u nastavku teksta. Počnimo!

Vreme Čitanja: 4 min

Igrice za April 2023

Ilustracija: Milica M.

Dead Island 2 

  • Datum objave: 21. april 2023.
  • Platforme: PC, PS4, PS5, XBO, XSX/S, Stadia

Igra Dead Island 2  u pripremi je gotovo deset godina i napokon će biti objavljena. Igra je smeštena u Los Anđeles koji je rekonstruisan na neverovatan način a kojeg su programeri prozvali „Hell-A”. Ulice su prekrivene filmskim setovima, vilama i luksuznim automobilima, ali apokalipsa zombija uništila je ovu nekada bogatu i živu lokaciju.

Jedna od stvari koja je učinila originalnu igru Dead Island jedinstvenom bila je njena premisa „odmora koji je pošao po zlu”, gde živi mrtvaci stoje naspram palmi i peščanih plaža u suprotnosti sa uobičajenim tmurnim igrama o zombijima sa tamnim paletama boja i žilavim likovima. Dead Island 2 nastavlja stopama svog prethodnika, predstavljajući nekada prekrasnu turističku destinaciju sada prekrivenu krvlju i utrobama.

Prilikom predstavljanja igara moglo se videti da Dead Island 2 obećava uzbudljivu, zahtevnu i vizuelno impresivnu igru. Posebno se ističe sistem FLESH kao jedan od najboljih delova igre, ali bez igranja igre, nećemo znati dubinu njegove primene. S druge strane, igra mora pokazati da može iskoristiti svoje osnovne koncepte i pretvoriti ih u nešto što se prepoznaje kao novo i primamljivo u poređenju sa drugim hack n slash igrama o zombijima.

Star Wars Jedi: Survivor

  • Datum objave: 28. april 2023.
  • Platforme: PC, PS5, XSX/S

Prethodna Jedi avantura Cala Cestusa imala je veliki uspeh i ukazala na svetlu budućnost single-player Star Wars igara. Kao sledeća igra, Star Wars Jedi: Survivor biće predstavljena 28. aprila, a EA i Respawn su obradovali fanove objavom nastavka popularne igre.

Početni teaser trailer za Jedi: Survivor nije otkrio previše, ali Cal i BD-1 ostali su u središtu pažnje. Takođe, kratko je prikazana Calova letelica, Mantis, koja se srušila na napuštenoj planeti, postoji scena u kojoj Cal svetlosnim sabljama vodi borbu sa Sithom koji nosi kapuljaču a vidi se i nepoznata figura zatvorena u napuštenom rezervoaru Bacta.

Prema EA, nastavak Star Wars Jedi igre odvija se pet godina nakon događaja u prvoj igri, smeštajući je između prednastavaka i originalne trilogije, otprilike devet godina pre Bitke kod Yavina. EA je takođe otkrio da će Cal biti u pratnji svog vernog robota BD-1 i susretati se sa raznolikom grupom zanimljivih likova koji će mu se pridružiti na njegovom putovanju.

Monster Hunter Rise: Sunbreak

  • Datum objave: 28. april 2023.
  • Platforme: PS4, PS5, XBO, XSX/S

Od svog nastanka, serija igara Monster Hunter postala je jedna od najslavnijih Capcomovih franšiza, a sa nadolazećim lansiranjem Monster Hunter Rise: Sunbreak, kompanija želi da ponovi ovaj uspeh. Uz značajnu nadogradnju igre, Capcom je uveren da će novi nastavak i dalje oduševljavati obožavatelje serije.

Prošlog juna, Sunbreak se pojavio na sceni, a igrači na PC i Switch konzolama dobili su bogatstvo novih sadržaja u igri Rise; sada je red na gejmere koji koriste konzole. Ovo je donelo i Master Rank, Switch Skills Swap, omogućavajući igračima da dva puta izaberu opremu u okviru jedne misije, i potpuno novo područje – Citadel. Prostrani svet udružen je sa živom kompozicijom bujnih šuma, ledenih vrhova planina i sumornih močvara a tu je i ogroman ruinirani zamak koji služi kao krunski dijamant. U blizini je i prometni lučki grad Elgado Outpost, koja sada služi kao centar za sve igrače.

Igrači igre Monster Hunter Rise na konzolama mogu da očekuju obilje novog sadržaja, izazove i sate koje će utrošiti igrajući najprofitabilniju Capcomovu franšizu.

Sherlock Holmes: The Awakened

  • Datum objave: 11. april 2023.
  • Platforme: PC, PS4, PS5, XBO, XSX/S, Switch

Kompanija Frogwares predstavila je novi trejler za svoju obnovljenu igru Sherlock Holmes: The Awakened – i kao osnovu ima kult Cthulhu iz 2007. transformišući je u nastavak Chapter One iz 2021. godine, gde Watson igra važniju ulogu. Sledećeg meseca, igrači na Xbox-u, PlayStation-u, Switch-u i PC-u moći će da urone u ovaj mitski, misteriozni svet.

Dok Sherlock započinje uzbudljivo i revidirano putovanje kroz neistražene oblasti kosmičkog horora – putujući od mutne magle viktorijanskog Londona do močvara Nju Orleansa – rimejk kompanije Frogwares osvetljava njegov obnovljeni odnos sa Watsonom.

Za Watsona, rimejk nudi novu priču i čak mogućnost preuzimanje uloge Watsona u određenim delovima igre. Plus, na kraj značajno utiču i Sherlok i Watson – kao što se vidi u najnovijem trejleru za The Awakened!

Crash Team Rumble

  • Datum objave: 24. april 2023.
  • Platforme: PS4, PS5, XBO, XSX/S, Switch

Misija u igri Crash Team Rumble je jednostavna: budi prvi tim koji će prikupiti 2.000 omiljenih voćki wumpa Crasha. Nadmudri svoje protivnike, razbijaj kutije i koristi powerup-ove kako bi sakupio što više voća pre nego što te drugi igrači nadmudre! Iskustvo u platformskim igrama i takmičarski duh su sve što vam je potrebno da odvedete svoj tim do vrha u ovoj 4v4 borbenoj igri.

Igra će omogućiti igračima različite strategije za pobedu nad protivničkim timom. Igrajte sporo i sigurno tako što ćete deponovati voćke wumpa u banku svog tima dok ne sakupite dovoljno poena, ili možete dramatično povećati svoju sposobnost za sakupljanje wumpa voća hvatanjem boost zona. Ako želite da otežate život protivnicima, ostanite u njihovoj banci i neprestano ih eliminišite kako bi sprečili sakupljanje. U svakoj igri se se radi o izboru pravih strategija i interakciji sa svojim timom kako bi se došlo do pobede.

Iako na početku tako najavljeno, pet likova u igri zvuči kao veoma mali broj, verujemo da će developeri povećavati broj likova koje možete igrati sa popularnošću igre. Nadamo se da će dodati i druge verne Sony igrače kako bi stvorili zaista neverovatnu borilačku igru.

Ne treba zaboraviti

Naveli smo pet igara u aprilu koje su izazvale najveće uzbuđenje, ali ta lista nije završena.

Evo i nekih drugih igara vrednih pomena koje biste mogli razmotriti ako imate vremena: Mega Man Battle Network Legacy Collection (PC, PS4, Switch); Hunt the Night (PC); Minecraft Legends (PC, PS4, PS5, XBO, XSX/S, Switch); Horizon Forbidden West: Burning Shores DLC (PS5); Stray Blade (PC, PS5, XSX/S); Ash of Gods: The Way (PC); Star Trek: Resurgence (PC, PS4, PS5, XBO, XSX/S).

Zaključak

Nakon meseca marta punog događaja, i april obećava da će biti pun neverovatnih naslova koji će se boriti za vaše vreme i novac. Dead Island 2 i novi Jedi Survivor zvuče kao najzabavnije igre koje treba isprobati pa ako odlučite da izaberete nešto sa naše liste, obratite posebnu pažnju na ove dve. Uživajte!

Dino Kurbegović is a project coordinator and an investor and technology enthusiast with years of experience in managing complex projects. His journey into content writing began in 2014, covering finance, investing, crypto, technology and complex technical topics.

IZBOR UREDNIKA

Prijavi se na novosti.