Web 3.0 kursevi u Srbiji – koje su vaše opcije?

Kako blockchain tehnologija postaje sve češća tema razgovora, ljudi su sve više zainteresovani za ovaj sektor i pokušavaju da postanu deo industrije. Od pohađanja kurseva na poznatim platformama do katedri na svetskim univerzitetima, sada možete na svakom ćošku započeti svoje obrazovanje i graditi svoj put do Web 3.0 karijere.
Takođe, i u Srbiji se pojavljuje sve veće interesovanje za blockchain i kriptovalute. S tim u vezi, postoje kursevi na našem području koju će vas uvesti u tematiku i naučiti neophodne programske jezike za razvoj blockchaina.

Vreme Čitanja: 2 min

Blockchain kursevi

Ilustracija: Lenka T.

Comtrade Code Academy

Budući programeri su do skoro bili ograničeni na kurseve razvoja blockchaina gde predavači pričaju isključivo na engleskom ili nekom drugom stranom jeziku. Učenje na stranom jeziku nije uvek najpraktičniji pristup, stoga ako želite da postanete blockchain programmer, više ne morate da tražite kurseve na stranim platformama. Code Academy nudi obiman kurs o blockchain programiranju koji će vas naoružati neophodim znanjem za ulazak u Web 3.0 svet.

Blockchain development kurs je podeljen na 50 časova i može se završiti za manje od dva meseca. Na predavanjima ćete savladati osnove blockchaina i upoznati se sa Ethereum mrežom i pametnim ugovorima. Na kraju kursa ćete raditi na projektu koji će testirati vase znanje i pomoći vam da sklopite sve što ste naučili u jednu celinu.

Code Academy

Izvor: Code Academy

Cena kursa varira od 950 do 1350 eura, u zavisnosti od toga da li plaćate u celosti ili vam više odgovara plaćanje na rate.

Dap Akademija

Ako tražite jeftiniju alternativu za prethodno pomenuti kurs, Dap Akademija vam nudi osnove programiranja i uvod u blockchain undustriju. Ovaj kurs obarđuje teme poput programiranja, primene blockchaina i uvoda u blockchain menadžment. Takođe, ako se upustite u ovu avanturu, naučićete i nešto više o Web 3.0 karijerama i uticaju kriptovaluta na finansijske sisteme.

Dap Akademija

Izvor: Dap Akademija

Kurs o osnovama razvoja blockchaina će vas koštati 130 eura ako se odlučite za jednokratnu uplatu, ili 150 eura ako placate na rate.

Singidunum kurs za srednjoškolce

Institucije polako uviđaju potencijal i raznoliku primenu blockchaina, te nije čudo što srednjoškolci uveliko mogu da steknu osnovno obrazovanje i postanu deo Web 3.0 sveta. Singidunum unverzitet nudi upis na kurs pod nazivom Osnove blockchain tehnologije i rudarenje kriptovaluta koji sadrži gradivo neophodno za razumevanje ove tehnologije. Kurs se više fokusira na praksu nego na teoriju, omogućavajući polaznicima da samostalno rudare i trguju na poznatim berzama.

Singidunum

Izvor: Singidunum

Osnovini cilj ovog vodiča je upoznavanje polaznika sa principima blockchaina, hadrverskim i softverskim komponentama za rudarenje, vrstama kriptovaluta i trgovinom istih. S tim u vezi, ovaj kurs je idealna prilika za đake kojima je Web 3.0 prostor interesantan, a ne znaju odakle da počnu sa učenjem.

Srednjoškolci se mogu prijaviti za pohađanje ovog kursa na sajtu Singidunum univerziteta. Sav material neophodan za učenje je obezbeđen polaznicima kursa.

Jelena je pisac sadržaja posvećena učenju o kripto valutama. Njeni hobiji su igranje šaha, crtanje, kuvanje i odlazak u duge šetnje. Tokom zime svoje slobodno vreme obično provodi čitajući knjige.

Prijavi se na novosti.