WebMind predstavlja: Kako digitalizacija oblikuje zelenu planetu

U vremenima kada se svet suočava s ekološkim izazovima i kada je svaka promena postala ne samo nužna, već i neophodna, sa ponosom predstavljamo naše prvo ekskluzivno interaktivno izdanje - "Digital Revolution for Green Future". Ovo izdanje nije samo još jedan korak ka informisanju javnosti, već je to korak ka stvaranju novog sveta, sveta u kojem tehnologija i očuvanje prirode idu ruku pod ruku.

Vreme Čitanja: 2 min

green future

Ilustracija: Lenka T.

Zašto smo se odlučili na ovakav korak? Zato što verujemo da je digitalizacija ključna u kreiranju zelene budućnosti. U eri kada se poslovna i životna kultura menjaju brže nego ikada, želimo da budemo most između kompanija koje predstavljaju stožer ove promene i javnosti koja teži ka boljem i održivijem svetu. Bilo da je reč o finansijama, nekretninama, transportu, građevini, sajber tehnologijama ili bilo kojoj drugoj industriji, svaka od njih ima moć da pokrene promene, kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou.

Saradnja portala WebMind sa organizacijama i konferencijama koje podržavaju teme koje se odnose na “zelenu agendu”, samo je potvrda naše posvećenosti ovoj misiji.  Ali, ne bismo bili ovde gde smo danas da nismo imali priliku da budemo medijski sponzor događaja OIE 2023. Ova konferencija, koja je postala tradicionalno okupljanje najvažnijih aktera u industriji zelene energije, pružila nam je priliku da još više produbimo naše razumevanje energetske tranzicije u Srbiji i regionu. Diskusije o novim investicijama, tehnologijama i izazovima koje donosi energetski tranzicioni proces bile su neprocenjive.

Impresionirani smo činjenicom da su među 30 panelista i moderatora bili predstavnici eminentnih institucija kao što su EMS, EPS, SEEPEX, Evropska investiciona banka, EBRD, Sekretarijat Energetske zajednice, IFC, kao i asocijacije poput SolarPower Europe, WindEurope i mnoge druge. Ova saradnja sa najvećim igračima u industriji vetra i sunca u Evropi i regionu, investitorima, proizvođačima opreme i predstavnicima domaćih banaka koje se bave finansiranjem OIE projekata, advokatima i konsultantskim kućama, samo potvrđuje koliko je važna uloga medija u edukaciji javnosti.

image-1

Kako se tehnologija i očuvanje prirode prepliću, WebMind vodi čitaoce na putovanje kroz zelenu tranziciju uz pomoć industrijskih lidera. U eri digitalne revolucije, zelena budućnost nije samo opcija - to je imperativ.

U ovom specijalu, želimo da vam pružimo nešto više. Kroz niz ekskluzivnih intervjua sa predstavnicima ovih kompanija, približićemo vam temu zelene energije, digitalizacije i njihovog međusobnog preplitanja.

Na kraju, želim da naglasim koliko je važna uloga medija u edukaciji javnosti. U svetu preplavljenom informacijama, naša misija je da pružimo tačne, relevantne i pravovremene informacije koje će pomoći svima nama da donesemo informisane odluke i da zajedno kreiramo bolju budućnost za sve nas.

U nadi da će ovaj specijal biti samo početak našeg zajedničkog puta ka zelenijoj i svetlijoj budućnosti. Pridružite se nama u ovoj revoluciji i budite deo promene koja će oblikovati našu budućnost.

Dok svet nastavlja da se menja, WebMind ostaje posvećen pružanju informacija koje nas vode ka održivijem sutra. Kroz partnerstva, intervjue i duboke analize, "Digital Revolution for Green Future" je više od puke publikacije - to je manifest za bolju budućnost.

Za stare gamere Wand, za poslovnu zajednicu direktor WebMind. Front-end developer, web3 entuzijasta i preduzetnik koji je skoro deceniju u digitalnom marketingu.

Prijavi se na novosti.