ENG

Sve je bolje kad je ‘pro’: Revolucionarno ‘pro’ tržište bez naknade kompanije OpenSea

OpenSea je jedno od vodećih NFT tržišta i pionir u sektoru NFT kolekcionarstva. Svako ko je ikada kupio NFT se nekad susreo sa ovom istaknutom platformom. OpenSea je dom milionima NFT-jeva i drugih digitalnih sredstava, pružajući vam pristup svemu što vam srce poželi.
Međutim, od procvata NFT-jeva, OpenSea je doživeo porast konkurencije, a jedan od njih je Blur, NFT tržište za iskusne profesionalce. Iako je OpenSea i dalje vodeća jedinstvena prodavnica za sve vaše NFT potrebe, cilj platforme je da potvrdi svoju poziciju kao lider u industriji tako što će zadovoljiti potrebe korisnika i pokrenuti vlastitu platformu sa nizom naprednih funkcija.
Nazvali su je OpenSea Pro.

Vreme Čitanja: 3 min

OpenSea Pro platforma

Ilustracija: Milica M.

OpenSea pokreće OpenSea Pro

Konkurencija je prisutna u svakoj industriji, pa tako i u svetu NFT-jeva. Umjetnici se takmiče za pažnju i novac kolekcionara, kolekcionari se takmiče međusobno, a tržišta pokušavaju da privuku korisnike na sve strane i izbore se za to da njihova platforma bude prvi izbor za sledeću kupovinu NFT-jeva.

Ova vrsta rivalske tenzije između OpenSea i njegovog novog rivala Blur-a nastala je nakon što je Blur na tržište lansirao novi proizvod, privlačeći prve NFT entuzijaste sa OpenSea platforme i koštajući OpenSea milione.

Kao rezultat toga, OpenSea je morao da povrati svoje korisnike, pa su uveli promene, uključujući privremeno smanjenje naknade na 0% i dodavanje opcione zarade za kreatore NFT-jeva.

OpenSea je svakako nespreman da prepusti vodeću poziciju na tržištu NFT-jeva. Skoro godinu dana nakon što je OpenSea kupio Gem, Ethereum NFT agregator, Open Sea je pokrenuo novo tržište bez naknada koja pruža naizgled besprekorno iskustvo korisnicima i raznovrsne alate za trgovanje koje kripto profesionalcima može dobro doći.

Iako je priča o “pro” verziji počela otprilike u vreme kada je OpenSea kupio Gem platformu, ovaj trenutak je izvrstan pokazatelj snage rivala OpenSea i potrebe platforme OpenSea da nadmaši Blur na svaki način.

O platformi i kratak pregled njenih novih funkcija 

OpenSea je objavio pokretanje OpenSea Pro 4. aprila, uz obećanje potpuno nove platforme koja ispunjava sve vaše potrebe za trgovanjem. OpenSea Pro je sada tržište koje nudi sofisticiranije alate za trgovanje od standardne OpenSea platforme.

Standardna verzija već ima nekoliko ograničenja, uključujući ograničenja na zaradu od autorskih prava kreatora i korisničku podršku ispod proseka. Međutim, uvođenje OpenSea Pro svakako je uzbudljivo za njegove lojalne korisnike.

image-1

Tim Gem poslednjih nekoliko meseci neumorno radi na izgradnji i usavršavanju platforme Gem v2. I danas, zvanično, udružujemo snage da predstavimo OpenSea Pro (ranije Gem v2) - najbrži i najmoćniji agregator tržišta NFT-jeva.

Kaže se u saopštenju za javnost OpenSea Pro.

Zapravo, OpenSea Pro je nadogradnja Gem V2 agregatora koji su malo unapredili i stavili oznaku „pro”. Kako je ranije navedeno, platforma je namenjena profesionalnim korisnicima kojima su potrebni dodatni alati i funkcije za izvođenje redovnih trgovačkih aktivnosti. Sada je pod novim imenom, i iako deo platforme OpenSea, u pitanju je „zaseban” entitet kada je u pitanju naplata.

Pa šta možete očekivati od nove platforme?

Prvo, OpenSea Pro donosi mogućnost pregleda ponuda na 170 tržišta. Takođe nudi alate koji bi mogli pojednostaviti korisničko iskustvo. Neki od tih alata i prednosti su sledeći:

  • Tabele sa trenutnim stanjem na nekoliko tržišta: Mogućnost da pratite podatke u realnom vremenu koji prikazuju najnovije informacije o tržištima koja vas zanimaju može biti ušteda vremena. Moći ćete da vidite aktivnost korisnika i kolekcije na svim dostupnim NFT tržištima, prikazane u realnom vremenu na vašoj početnoj stranici.
  • Avansne porudžbine: Ako vam treba više fleksibilnosti u pogledu poručivanja, OpenSea Pro vam stoji na raspolaganju. Sa najnovijom, nadograđenom i rebrendiranom verzijom Gema, možete unaprediti vaše iskustvo na platformi podešavanjem porudžbina u zavisnosti od maksimalne cene predmeta, broja predmeta i njihove prirode.
  • Pristupačna usluga: Trenutno, OpenSea Pro ne naplaćuje naknade za tržište s ciljem da uvede nagrade za trgovinu NFT-jevima, verovatno za aktivne korisnike platforme. Dakle, ako tražite jedno mesto koje će vam uštedeti novac i obezbediti pristojnu poziciju na tržištu, možda biste trebali razmotriti korišćenje OpenSea Pro pre nego što počnu da naplaćuju naknade.

Kada je reč o promotivnom periodu, imajte na umu da je provizija glavne platforme OpenSea 2,5%, ali je platforma odlučila da je smanji na 0% do pokretanja nove platforme. Sada kada je OpenSea Pro tu, standardne provizije platforme OpenSea će se vratiti na uobičajene iznose. Istovremeno, korisnici OpenSea Pro će imati priliku da uživaju u prednostima perioda bez provizija do isteka promotivnog perioda.

pregled OpenSea Pro novih funkcija

Izvor: OpenSea Pro

Ali to nije sve, zato što je platforma OpenSea Pro objavila svoj NFT ‘Gemesis’ kako bi nagradio rane korisnike Gema.

image-1

U čast pokretanja OpenSea Pro, tim Gem želi da izrazi iskrenu zahvalnost članovima zajednice koji su ih podržavali od samih početaka platforme. Kako bi obeležili ovu priliku, ponosno objavljujemo NFT 'Gemesis', kao poseban izraz zahvalnosti prvim korisnicima Gema. Kvalifikovani korisnici koji su kupili NFT na Gemu pre 31. marta 2023. godine ostvariće pravo na besplatni Gemesis NFT do 4. maja 2023. godine.

Stoji u objavi OpenSea Pro.

Jelena je pisac sadržaja posvećena učenju o kripto valutama. Njeni hobiji su igranje šaha, crtanje, kuvanje i odlazak u duge šetnje. Tokom zime svoje slobodno vreme obično provodi čitajući knjige.

IZBOR UREDNIKA

Prijavi se na novosti.