ENG

“Univerzum je granica”: Expanse Studios iza kulisa

Naša vizija je da redefinišemo digitalni gaming ekosistem integracijom inovativnih mehanika igre, uključujući gameplay narative i najmoderniju tehnologiju. Da stvorimo igrački svet koji nije samo zabavan, već i onaj koji investira same igrače u proizvod. Zato i neprestano pomeramo granice tehnologije i dizajna, nudeći najmodernija rešenja koja fasciniraju igrače širom sveta.

Vreme Čitanja: 3 min

damjan-expanse-544-fi

Izvor: Damjan Stamenković

Pre oko pet godina, iGaming industrija postala je bogata za još jedan gaming studio. Tim veterana iz iGaming industrije rešio je se izdvoji iz mase i stvori jedinstveni pristup razvoju igara.  Sa tom misijom nastao je Expanse Studios 2017. godine.  Kako je sve počelo, koja je vizija studija i planovi za budućnost,  i po čemu se studio izdvaja od konkurencije priča Damjan Stamenković, CEO Expanse Studios. 

WebMind: Možete li nam reći nešto više o istoriji Expanse Studios? Kako je nastala ideja o kreiranju online gambling igrica? Kako se kompanija razvijala od osnivanja do danas? 

Damjan Stamenković: Priča o Expanse Studios počinje pre oko pet godina, na inicijativu tima iskusnih profesionalaca u iGaming svetu. Naša misija od samog početka bila je da kreiramo sveobuhvatni univerzum igara koji će spojiti klasičnu privlačnost žanra sa dinamičnim potencijalom digitalnog sveta, i isporučivati na svakom desktop i mobilnom uređaju. 

Ono što nas izdvaja definitivno je jedinstvena kombinacija najnovijih standarda dizajna, upečatljivih muzičkih rešenja i vrhunskih animacija koje svakoj igri daju mnoštvo slojeva značenja. Izgradnji brenda u velikoj meri je pomoglo i zaključivanje strateških partnerstava sa najznačajnijim iGaming agregatorima i renomiranim kazino operatorima kazina, što svakako dodatno svedoči o kvalitetu i vrednostima koje komuniciramo. 

Naše igre su dostupne globalnoj publici, na preko 20 najzastupljenijih jezika sveta. Time osiguravamo da igrači iz različitih kultura i igračkih preferencija mogu da se upoznaju sa nama. 

WebMind: Kako biste opisali misiju i viziju Expanse Studia? 

Damjan Stamenković: Naša vizija je da redefinišemo digitalni gaming ekosistem integracijom inovativnih mehanika igre, uključujući gameplay narative i najmoderniju tehnologiju. Da stvorimo igrački svet koji nije samo zabavan, već i onaj koji investira same igrače u proizvod. Da udahnemo novi život, preoblikujemo i kreiramo dodatnu vrednost omiljenih klasičnih igara, pretvarajući ih u inovativne HTML5 hitove koji našim igračima garantuju izuzetno iskustvo igranja.  

Zato i neprestano pomeramo granice tehnologije i dizajna, nudeći najmodernija rešenja koja fasciniraju igrače širom sveta, stvaramo raznovrsan portfolio igara koji osigurava da svaki igrač može pronaći nešto što voli u našoj ponudi. 

WebMind: Koje vrste online gambling igrica Expanse Studios razvija? Kako se kompanija ističe u odnosu na konkurenciju u industriji? 

Damjan Stamenković:  Proizvodimo slotove, rulete, igre na stolu, potezne strategije, kartaške i druge kategorije igara, a sve su razvijene korišćenjem najsavremenije HTML5 tehnologije da bi se obezbedilo besprekorno iskustvo, sa prioritetom na mobilne uređaje.  

Ono što nas izdvaja u svakom slučaju bi bio neumorni fokus na inovaciju, kombinovanjem klasičnih motiva sa vrhunskim dizajnom i „zaraznim“ soundtrackom i animacijama. 

expanse

Izvor: Expanse Studios

WebMind: Koji su najvažniji projekti i saradnje na kojima je Expanse Studios radio do sada? Na koje ste najviše ponosni? 

Damjan Stamenković: Svakako vredna posebnog isticanja su strateška partnerstva sa svetski najrelevantnijim operaterima i agregatorima kao što su Blue Ocean Gaming, Golden Matrix i Every Matrix. Oni nam omogućavaju da proširimo svoj domet na postojećim, ali i lakše uđemo na  nova tržišta. 

Partnerstvom sa ovim renomiranim kompanijama možemo osigurati da naše igre budu dostupne publici na svim kontinentima, što nam pomaže da rastemo i dalje jačamo našu poziciju u industriji. Na ovaj način idemo u korak sa tržišnim trendovima, učimo iz iskustava naših partnera i razvijamo inovativna rešenja za buduće igre i nove demografske karakteristike igrača. 

WebMind: Koje tehnologije i alate Expanse Studios koristi za razvoj softvera? Kako se kompanija prilagođava novim trendovima i tehnološkim inovacijama? 

Damjan Stamenković: HTML5 tehnologija igra ključnu ulogu jer poboljšava igranje naših igara na mobilnim uređajima. Na taj način smo u mogućnosti da kreiramo igre koje nisu samo vizuelno besprekorne, već i optimizovane za idealne performanse na različitim mobilnim uređajima, bez obzira na njihovu veličinu ekrana, operativni sistem ili starost.  

HTML5 garantuje brže vreme učitavanja i poboljšanu kompatibilnost na različitim platformama, olakšavajući igračima pristup i uživanje u našim igrama bilo kada i bilo gde. 

WebMind: Kako Expanse Studios održava ravnotežu između kreativnosti i efikasnosti u radu? Kako se podstiče inovacija dok se istovremeno poštuju rokovi i zahtevi projekata? 

Damjan Stamenković: Pre svega jasnom komunikacijom, praćenjem najviših standarda poslovanja, efikasno upravljajući vremenom, podstičući međusektorsku saradnju, ulažući u istraživanje i razvoj i prihvatajući kontinuirano poboljšanje. Ovo nam omogućava da podstičemo inovacije dok ispunjavamo rokove i zahteve projekta u razvoju naših igara. 

WebMind: Koje su buduće ambicije Expanse Studia? Kakvi su planovi za dalji rast i razvoj? 

Damjan Stamenković: Nastavićemo da radimo I da se razvijamo I da idemo u korak sa novim tehnologijama I trendovima. Ono što mogu da kažem jeste da u narednom periodu naši igrači mogu da očekuju nekoliko novih zanimljivih slotova i jednu crash igricu, što je novina na našoj platformi.

"Pokušao si. Propao. Nema veze. Pokušaj opet. Propadni bolje."

IZBOR UREDNIKA

Prijavi se na novosti.