WEB 2.5 AKADEMIJA: Otvorene prijave za drugu generaciju

Pilot superklaster Odličan 3, u okviru projekta Srbija Inovira, koji realizuje ICT Hub iz Beograda uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), otvorio je prijave za drugu generaciju Web2.5 akademije. Partner Web 2.5 akademije je i kompanija Moonstruck.

Vreme Čitanja: < 1 min

Web2.5 akademija

Izvor: Srbija Inovira

Prijave za drugu generaciju Web2.5 akademije

Akademija predstavlja besplatan program obuke osmišljen sa idejom da omogući uključivanje širokog kruga polaznika sa osnovnim veštinama programiranja, prevashodno sa osnovnim znanjem Python ili Javascript jezika, i usmeri ih na jednostavne, ali konkretne Web3 projekte.

Programom je obuhvaćeno 6 modula: Osnovi kriptografije; Osnovi blokčejn tehnologije, ledger sistema i kriptovaluta; Javascript i Nodejs; Osnove pametnih ugovora (solidity, EVM); Web frontend HTML, CSS, JS; Decentralizovane aplikacije i web integracija pametnih ugovora, a svi učesnici po završetku programa dobijaju i sertifikat o učešću.

Prva generacija Web2.5 akademije je prošle jeseni izazvala interesovanje preko 200 inženjera i inženjerki iz preko 10 gradova širom Srbije, najvećim delom iz Novog Pazara, Beograda, Niša, Pančeva i Majdanpeka.

Prijave su otvorene do 27. marta, a detaljnije informacije o programu i načinu prijavljivanja možete pročitati ovde.

Jelena je pisac sadržaja posvećena učenju o kripto valutama. Njeni hobiji su igranje šaha, crtanje, kuvanje i odlazak u duge šetnje. Tokom zime svoje slobodno vreme obično provodi čitajući knjige.

Prijavi se na novosti.